Helyi közélet

2017.08.31. 11:21

Nehéz lesz felülmúlni a legutóbbi polgárőr napot

Nyíregyháza - Az eddigi legnívósabb, legsikeresebb rendezvényként emlegetik a XXIII. polgárőr napot.

Nyíregyháza - Az eddigi legnívósabb, legsikeresebb rendezvényként emlegetik a XXIII. polgárőr napot.

– Sokan fogalmaztak meg kritikát a nyíregyházi országos polgárőr nap megszervezése előtt az ország számos szegletéből: Miért pont a távoli Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lesz a helyszín, miért pont június vége felé? Mi olyat tudnak ott mutatni, amit eddig nem láttunk? – emlékezett vissza a szerdai, hagyományteremtő jelleggel megrendezett értékelő fórumon dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A szabolcsiak nem az üres kifogások, hanem a tettek emberei." Csóra György

Rögtön hozzátette: a kritikák és félelmek alaptalannak bizonyultak, minden idők legnívósabb, legsikeresebb rendezvényeként emlegetik azóta az 5500 jelenlévőt, köztük több országos vezetőt, rangos politikust Nyíregyházára vonzó XXIII. Országos Polgárőr Nap és VI. Országos Lovas Polgárőr Szemlét, amelynek a nyíregyházi repülőtér adott otthont.

Példásan viselkedtek

– Remek szervezésre, kiváló együttműködésre, lelkiismeretes egyéni és csapatmunkára volt szükség ahhoz, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön a színpadi és lovas programoktól kezdve az eskütételen, vendéglátáson keresztül a szórakoztató műsorokig. Öröm volt látni a megnyitó ünnepségen felsorakozott háromezer polgárőrt, a véradáson karjukat nyújtó önkénteseket, a kulturáltan szórakozó, viselkedő, közlekedő tömeget – mesélte dr. Túrós András. Csóra György országos alelnök megjegyezte: a „szabolcsiakat” csak ismerni kell, ők nem keresnek üres kifogásokat, hanem bátran állnak a kihívások elé, és precízen elvégzik a rájuk bízott feladatokat!”

A kritikák és félelmek teljesen alaptalannak bizonyultak." dr. Túrós András

A siker közös érdem

Ennek a lelkiismeretes, példás hozzáállásnak az eredményeként huszonhárman vehettek át elismeréseket kimagasló teljesítményükért szerdán a városháza Krúdy-termében az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, illetve dr. Kovács Ferenc polgármestertől. A városvezető kiemelte: minden kitüntetett mögött, illetve mellett áll egy remek csapat, a rendezvény sikere közös érdem.

– Nyíregyháza nem csak erre az eredményére lehet okkal büszke, hanem a dinamikusan javuló közbiztonsági mutatóira is, hiszen országos összevetésben immár az öt legbiztonságosabb település között szerepelünk a megyei jogú városok rangsorában! Szintén pozitívum, hogy egyre nagyobb elismerés és megbecsülés övezi a polgárőr szervezeteket úgy a rendőrség, mint a lakosság részéről! – mutatott rá dr. Kovács Ferenc.

- KM -


Elismerések

A XXIII. Országos Polgárőr Nap szervezésében nyújtott kimagasló tevékenységek elismeréseként:

Polgárőr érdemkereszt arany fokozat kitüntetés: Lisovszki Róbert, a megyei polgárőr szövetség elnökségi tagja; elnöki jutalom és dicséret: Galambos-Gere Kitti irodavezető, Szabó László gazdasági ügyintéző, Havattői Csaba, Kádár József, Lukács Attila Gábor, Rácz János, akik a Nyíradonyi Polgárőr Egyesület tagjai, Cidor Mihály, a Nyíregyháza-Borbánya Polgárőr Egyesület elnöke, Tóth Attila rendőr alezredes, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság megbízott vezetője, Sárközi Hajnalka, a Nyíregyháza Polgárőr Koordinációs Iroda vezetője, Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Tv főszerkesztője, Toldi András tűzoltó őrnagy, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Bordás Béla, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közbiztonsági Közalapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Bodnár Zsuzsanna, a Magyar Népi Íz Őrző Lovagrend tagja, Horváth Péter, a Nyíregyházi Repülőtér Tréner Kft. ügyvezetője és helyettese, Molnár Tibor;

A VI. Országos Polgárőr Lovas Szemle szervezésében nyújtott kimagasló tevékenység elismeréseként:

Elnöki dicséret és tárgyjutalom: Fábián Zoltán, a Fábián Lovas Polgárőr Egyesület elnöke; Tódik Gábor, a Nyírteleki Polgárőr Egyesület elnöke, megyei lovas koordinátor;

Városvezetői elismerések: Lőrincz Péter rendőr százados; kiemelt főelőadó, Keczkó János, a NyírVV irodavezetője, Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, dr. Hudák Zsolt rendőr ezredes, rendészeti helyettes, Gerebenics Károly tűzoltó alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője;

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában