Helyi közélet

2017.08.30. 10:09

Putyinra parlagfű

<em>Felderítő élmény meghúzódni abban a helikopterben, amely előző nap még a világ egyik legjobban őrzött személyének biztonságát óvta.</em> Ladányi Tóth Lajos írása.

Felderítő élmény meghúzódni abban a helikopterben, amely előző nap még a világ egyik legjobban őrzött személyének biztonságát óvta. Ladányi Tóth Lajos írása.

A páncélozott autók és a lehegesztett aknafedelek mellett elővigyázatosságból az égből is figyelték a legapróbb rezdüléseket, nehogy a haja szála meggörbüljön az orosz vezérnek. Vlagyimir Putyin azóta már messze jár, az őt oltalmazó forgószárnyú repülőgép pedig újabban fertőzött területeket pásztáz Szabolcs-Szatmár-Bereg felett. Kicsi a világ.

A szervek szokás szerint összefogtak, hogy közös erővel átfogó képet kapjanak a parlagfüves területekről. Kétszer hat óra leforgása alatt gyűjtik össze a különböző koordináták és felvételek alapján, hogy hol mulasztották el eddig kiirtani a gyomnövényt. Madártávlatból tökéletesen látszanak a gazos részek, a légi felderítés kellő alapot nyújthat a felszólításra, illetve majdan a büntetés kiszabására.

Nem csak a magánszemélyeknek kell tükörbe nézniük, bőséges a parlagfüves önkormányzati terület. A következő egy-két hónapban irtó sok a teendő e téren. Utána a fagy megoldja a problémát. Előtte azért a felderítés hatására a mosoly fagyjon az arcokra!

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában