Helyi közélet

2017.08.08. 12:50

Teljes értékű kikapcsolódás

Nyíregyháza - Több mint száz gyermek vesz részt az idén ingyenesen terápiás táborokban megyénkben.

Nyíregyháza - Több mint száz gyermek vesz részt az idén ingyenesen terápiás táborokban megyénkben.

A Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztálya, illetve alapítványa, a „Kérlek, segíts…” évek óta szervez intenzív terápiás, bentlakásos nyári táborokat, kirándulásokat az osztályon gondozott gyerekeknek. A speciális programokon a krónikus betegségben szenvedő, többek között mozgáskorlátozott fiatalok, illetve a többszörösen sérült, hátrányos helyzetűek vehetnek részt.

– Az idén nyáron három alapítvány – a Sundancer Gyermeküdültetési Alapítvány, a Turicum Magyar–Finn Párbeszédért Alapítvány és a Plastilina Alapítvány támogatásával valósulnak meg a „Kérlek, segíts…” élménydús, a fogyatékkal élők fejlődését elősegítő programjai – mesélte a hétfői sajtótájékoztatón dr. Dolinay Eszter alapítványi kurátor. – Az ingyenes, egyhetes, 10-10 gyermeket befogadó terápiás táborokban mindvégig specialisták foglalkoznak a fiatalokkal, akiket akár a szüleik is elkísérhetnek. E nemes ügyet felkaroló alapítványok 3 millió forinttal segítették elő a hátrányos helyzetű megyebeli gyerekek gyógyulását, a résztvevők felhőtlen, tartalmas időtöltését. A felajánlott pénz ráadásul arra is elegendő, hogy folytatódjanak a terápiás táborok! – tette hozzá dr. Dolinay Eszter.

Hétfőn speciális környezetvédelmi tábor kezdődött Márokpapiban. A hátrányos helyzetű családokból származó fiatalok alig várják, hogy felfedezzék a természet értékeit, szépségeit, a Nyilas Fogadóban töltött családi feltöltődés pozitív tapasztalatai pedig magukért beszélnek.

Dr. Kántor Katalin osztályvezető főorvos elmondta: a fekvőbeteg-ellátást is nyújtó gyermekrehabilitációs osztályon elsősorban mozgássérült fiatalokkal foglalkoznak. Évente több ezren jelennek meg szakorvosi szakrendelésen, s mintegy 300 fekvőbeteget látnak el, a nem orvosi szakrendelésen pedig 80 ezren fordulnak meg. – Nagy az ellátási kapacitásunk, de ennél is többre lenne szükség – summázta.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában