Helyi közélet

2017.09.04. 12:46

Ez egy nagyon sok fűszerrel készült zene

Nyíregyháza – Óriási élmény 80–90 éves emberekkel ülni egy asztalnál és hallgatni, ahogy énekelnek – mesélte Gáspár Dánielnek, a Mustár FM önkéntesének Herczku Ágnes, aki együttesével kedden lépett színpadra.

Nyíregyháza – Óriási élmény 80–90 éves emberekkel ülni egy asztalnál és hallgatni, ahogy énekelnek – mesélte Gáspár Dánielnek, a Mustár FM önkéntesének Herczku Ágnes, aki együttesével kedden lépett színpadra. – A mai napig gyűjtöm a népdalokat, és ez számomra nem csak adatbázis, amire építkezhetek: nekem a találkozások, az emberi kapcsolatok is sokat jelentenek. De van bennem nyughatatlanság, ezért más népek zenéjét is szeretném megismerni, és beépíteni a dalainkba. Nikolával (Nikola Parov, a szerk.) 1999 óta dolgozunk együtt, rá a bolgár népzene mellett többek között ír, amerikai, mongol és perzsa zenei stílusok is hatottak, ráadásul nagyon sok hangszeren játszik, a közös munkáink éppen ezért a magyar népzenei gyökerekre épülő dalokat szerető és a világzenét kedvelő közönséget is kiszolgálják. Ez egy nagyon sok fűszerrel készült zene, amelyben sokféle stílus ötvöződik és a zene széles spektruma jelenik meg.

Kitartó közönség

– Ha a televíziós megjelenéseket vagy a rádiók játszási listáját nézzük, azt látjuk, hogy nem kényeztetik el a népzenét játszó együtteseket. Ezen nem tudunk változtatni, hiszen nem vagyunk varázslók és ez nem is a mi feladatunk. Tesszük a dolgunkat a legjobb tudásunk szerint, és örülünk, ha be tudjuk vonzani az embereket. Van egy szűk, de kitartó közönségünk, bennünket pedig az tesz boldoggá, ha azt látjuk: tetszik nekik a zenénk – mondta az énekesnő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában