Helyi közélet

2017.09.02. 12:39

Fényvisszaverő karkötőt kaptak a kisdiákok

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szeptemberben rendőrök és polgárőrök segítik a gyermekeket a biztonságos közlekedésben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szeptemberben rendőrök és polgárőrök segítik a gyermekeket a biztonságos közlekedésben.

Az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, amely célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, ismereteik bővítése. Az iskolarendőrök, akik egész tanévben aktív szerepelői lesznek a diákok életének, részt vettek az intézmények tanévnyitóján, majd az első osztályos tanulóknak foglalkoztató füzetet és fényvisszaverő karkötőt adtak át.

A rendőrség több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az iskolai bűnmegelőzési oktatás területén, melynek aktív résztvevői kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekkorúak és a fiatalkorúak védelmére. A D.A.D.A. program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, és bűnmegelőzési tanácsadók segítik a középiskolásokat. A programok kiemelt része a prevenció.

A tanév első napjától megnő az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége. A hatóság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az iskolák közelében a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg, és mindig csak az arra kijelölt helyeken parkoljanak. Továbbá készüljenek fel a megváltozott forgalomra.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában