Helyi közélet

2017.09.15. 13:49

„Finn módszeres” ellenőrzést tartottak Nyírbátorban

Nyírbátor - Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve 2017. szeptember 14-én.

Nyírbátor - Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve 2017. szeptember 14-én. A demonstratív jelenlét célja a közúti balesetek megelőzése, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőrök "Finn módszeres" ittasság- ellenőrzés keretében 543 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, ami négy sofőr esetében mutatott pozitív értéket. Közülük két sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, két sofőrrel szemben pedig közigazgatási hatósági eljárást. A fokozott ellenőrzés helyszínein rendszámfelismerő-rendszer is üzemelt, melynek során a polgárőrök két esetben szűrtek ki lejárt műszaki érvényességgel közlekedő gépkocsivezetőt.

A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában