Helyi közélet

2017.09.27. 19:21

Gyerekrablók Nyíregyházán? - A semmiből tűnt fel egy cukrosbácsi a nyíregyházi iskolánál

Nyíregyháza – <a href="/gyerekrablok-nyiregyhazan/3629685" target="_blank">Miután olvastam a Szabolcs Online-on erről az esetről</a>, alaposan „kibeszéltük” a tanulságait családi körben és az FB-s zárt szülői csoportban is. Alsó tagozaton a mindennapi oktató-nevelőmunkánk része, hogy a tananyagokhoz, például egy olvasmányhoz kapcsolódóan felhívjuk a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, a bűn- és baleset-megelőzés fontosságára – kommentálta a hírt kérésünkre a nyíregyházi Apáczai iskola egyik tanítónője, Popovicsné Fekete Katalin, aki egy korábbi, szintén tanulságos esetet is megosztott olvasóinkkal.

Nyíregyháza – Miután olvastam a Szabolcs Online-on erről az esetről, alaposan „kibeszéltük” a tanulságait családi körben és az FB-s zárt szülői csoportban is. Alsó tagozaton a mindennapi oktató-nevelőmunkánk része, hogy a tananyagokhoz, például egy olvasmányhoz kapcsolódóan felhívjuk a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, a bűn- és baleset-megelőzés fontosságára – kommentálta a hírt kérésünkre a nyíregyházi Apáczai iskola egyik tanítónője, Popovicsné Fekete Katalin, aki egy korábbi, szintén tanulságos esetet is megosztott olvasóinkkal.

– Pár éve fülünkbe jutott a hír, hogy egy fiatalember cukorkákat osztogatott a gyerekeknek az iskolánk környékén. Mivel a semmiből feltűnt „cukros bácsi” kiléte, szándéka és portékája is ismeretlen volt előttünk, jeleztük az esetet az iskolarendőrünknek, aki mindamellett, hogy valamennyi alsós osztályban felvilágosító előadásokat tartott, kollégáival együtt napokon át figyelte az intézmény körül legyeskedő gyanús alakokat. A szülőknek rendkívüli értekezleten hívtuk fel a figyelmét a lehetséges veszélyre, fokozott odafigyelést kérve tőlük. Végül sikerült az „adakozó szellemű” fiatalember nyomára bukkanni... Bár nem történt baj, ennek az esetnek is megvan a maga tanulsága: a gyerekekre leselkedő legkisebb veszélyjelzést is komolyan kell venni, és érdemes megfogadni a szülők, a pedagógusok és a rendőrök „tanításait” – summázta a tanítónő.

KM


[related-post post_id="3631086"]

[related-post post_id="3630231"]

[related-post post_id="3629685"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában