Helyi közélet

2017.09.16. 10:13

Három napig feltehetjük kérdéseinket a tűzoltóknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Egész évben ellenőrzik, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Egész évben ellenőrzik, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat.

Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül a katasztrófavédelemhez forduljon a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

– Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát vagy a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat: szeptember 18–20. között mindennap 10-től 16 óráig a megye valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket – hívja fel olvasóink figyelmét Dóka Imre.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hozzátette: a tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Céljuk nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának erősítése, azonban gyakran mégis több százezer forintos büntetést kell súlyos vagy ismétlődő hibák miatt kiszabniuk.

– Tavaly több mint négyszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat lakástüzekhez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az idén eddig 371 ilyen eset volt, ezekben huszonheten sérültek meg és ketten életüket vesztették. Nagy valószínűséggel az esetek egy részét meg lehetett volna előzni. Aki bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdésekben, ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdéseit!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában