Helyi közélet

2017.09.26. 12:10

Ilyen is van: olvasónk nem hitt a fülének, amikor a gégényi sírkészítő kijelentette, hogy nem fogad el pénzt

Nyíregyháza, Gégény - Az elmúlt évtizedekben sok olyan kisiparossal, szolgáltatóval találkoztam, akiknek a munkájukkal nem voltam teljesen elégedett - írja olvasónk.

Nyíregyháza, Gégény - Az elmúlt évtizedekben sok olyan kisiparossal, szolgáltatóval találkoztam, akiknek a munkájukkal nem voltam teljesen elégedett - írja olvasónk.

Nemrégiben kellemes csalódás ért, egy gégényi sírkőkészítő mester, Kovács Attila csak a munkaigényesebb, minőségi munkáért volt hajlandó pénzt elfogadni. Nagymamám 70 éves korától 85 éves koráig nevelt, gondozott, a kisvárdai régi temetőben lett eltemetve. Sírfelirata idővel az erős napsugárzás és az esők hatására nehezen olvashatóvá vált. Régóta terveztem, de nem tudtam, kivel végeztessem el a szükséges helyreállítási munkát. Nyíregyháza és Kisvárda között utazva többször is emlegették egy sírköves mester nevét a vasúti kocsiban. Becsületes, alapos, kitűnő munkát végez, elfogadható áron – mondták. Én sem csalódtam, a szakember személyesen győződött meg a sírkő, a felirat állapotáról. Elvállalta az „aranyozást”, majd a munka végén meglepő kijelentést tett: nem fogad el pénzt. Az átírt felirat ugyanis a sírkő, a tábla életkora miatt nem lesz időtálló, és a lelkiismerete nem engedi meg, hogy ilyen esetben a markát nyújtsa. Úgy vélem, napjainkban egyedülálló az ilyen becsületes magatartás!

- Zsoldos János, nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában