Helyi közélet

2017.09.01. 09:07

Kisiparost tüntettek ki Nyíregyházán

Nyíregyháza - Géresi József: „Erőmhöz mérten ezután is dolgozok a megyéért és székhelyéért.”

Nyíregyháza - Géresi József: „Erőmhöz mérten ezután is dolgozok a megyéért és székhelyéért.”

Boldog embernek érzi magát Géresi József (70), hogy szeretett városa – nagyra értékelve több évtizedes közösségi munkáját – Inczédy György Életműdíjjal tüntette ki Szent István napján.

Ami a jövőt illeti folytatni kívánom ezt a munkát." Géresi József

A 36 éve megbecsült kisiparos, anno a nyíregyházi „emgén” szerzett gépész oklevelet, majd lett az üzemanyagtöltő-állomások, idővel pedig a hidraulika és pneumatika szakértője. Az iparos társadalom megyei és országos szervezetiben évtizedeken át végzett áldozatos munkája eredményeként alelnöke a Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestületnek, elnöke a Fémipari Ipartestületnek.

Éveken át országos vezető tisztségviselője volt az IPOSZ-nak, a szövetség megyei szervezetének ma is elnöke. Számos kitüntetése közül eddig legszebben csillogó a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje 2007-ből.

A Kossuth téri ünnepségen átadott kitüntetés indoklása ekként összegez: „Több mint négy évtizede kiemelkedően, önzetlenül tevékenykedik nem csak a város, hanem a megye és az ország polgárainak, kisiparosságának boldogulása érdekében. Az ilyen irányú munka a város mindennapi életéhez, gazdasági működéséhez nélkülözhetetlen, s egyidejűleg erősíti a város továbbfejlődését, a szolgáltató- és termelőipar színvonalának emelését. Minden országos és nemzetközi találkozón bemutatta szülőföldjét, városa és megyéje értékeit. Az ukrán, szlovák és román határ menti kapcsolatok fejlesztése érdekében több évtizede üzleti kapcsolatok jönnek létre közreműködésének köszönhetően.”

Vannak még célok és tervek

– Köszönöm az önkormányzatnak, a polgármesternek, az engem kitüntetni javasolt ipartestületünknek, az iparos társadalomnak, hogy tőlük, s általuk ilyen nagy elismerésben részesülhettem. Ám azon túl, hogy az életműdíjat megköszönöm minden érintettnek, ígérem erőmhöz mérten ezután is dolgozok a megyéért és székhelyéért.

– Ami a jövőt illeti, folytatni kívánom ezt a munkát. Szeretném végre megvalósítani azt a régóta tervezgetett alapítványt, amelyik lehetőséget nyújt majd szorgalmas fiataloknak ahhoz, hogy megtanulják a választott szakmát. Az IPOSZ-on belül, országos szinten szeretnék életet lehelni abba az alapítványba, amelynek feladata a kihaló mesterségek, ma már sok esetben rászoruló kisiparosainak megsegítése. Ezek nem kevés anyagiakat igényelnek az alapítóktól, de tudom ebben is lesznek követőim.

– Az IPOSZ országos elnökségének tagjaként is szorgalmazni kívánom a nemzetközi kapcsolatok építését, kiváltképpen a határ menti részeken és a V4-ek országai között. Ha az egészségem engedi, örömmel veszek részt itthon minden erre irányuló közös tevékenységben.

– Elmondhatatlanul jóleső érzés, hogy a közösségért végzett évtizedes munkájáért az ember saját városától egyszer csak megkapja az elismerést. Tudatosul benne: megérte a befektetett energia, az emberek értékelik a jobbító szándékkal éveken át végzett – sokszor sziszifuszinak tűnő – erőfeszítéseit! – mondta Géresi József.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában