Helyi közélet

2017.09.22. 17:03

Kivilágítva biztonságosabb - lámpákat kaptak a bicajosok Ramocsaházán

Ramocsaháza - Nem véletlen az a jelszó, amit a szakemberek a közlekedés biztonsága érdekében fogalmaztak meg, s ez éppen úgy érvényes a gyalogosokra, mint a kerékpárosokra: látni és látszani.

Ramocsaháza - Nem véletlen az a jelszó, amit a szakemberek a közlekedés biztonsága érdekében fogalmaztak meg, s ez éppen úgy érvényes a gyalogosokra, mint a kerékpárosokra: látni és látszani.

Számos tragikus baleset történt ugyanis már amiatt, hogy a gépjárművezető a sötétben nem vette észre a gyalogost vagy a kivilágítatlan kerékpárost, s elütötte.

Támogatták az ötletet

Hogy minden közlekedő épségben hazaérjen, no meg hogy a rendőrök ne büntessék meg a lámpa nélkül bicikliző embereket Ramocsaházán, Balogh Gyula, a Ramocsaházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kezdeményezte világító készletek adományozását a lakosságnak. A kezdeményezésével partnerre talált a helyi önkormányzatban és Ragányi Róbert polgármesterben, a rendőrség és a járási hivatal vezetőiben, így a napokban megrendezhették a lámpák átadását.

Az átadóünnepségen az anyagi forrásról gondoskodó helyi önkormányzat nevében Szilvási Ágota jegyző a következőket mondta:

– Nagy öröm a számomra, hogy a települési önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat közös akciója keretében kapnak a kerékpárjukra világítást azok a közfoglalkoztatottak, akik ezzel járnak munkába. Sajnos a településen többször előfordult már, hogy a rendőrök bírságot szabtak ki a nem megfelelő, hiányos, vagy akár teljes egészében hiányzó felszerelés miatt. Az esetleges bírság összegét az érintett személyek immár hasznos dolgokra költhetik. Az akció közös megvalósítása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben is harmonikusan működjön együtt a két önkormányzat, hiszen a település érdekeinek szem előtt tartása csak akkor valósulhat meg, ha a felek ugyanazon irányba tekintenek, közös célt tűznek ki maguk elé, s azt meg is valósítják.

Részt vett a rendezvényen dr. Kiss Béla, a Baktalórántházi Járási Hivatal vezetője is. Mint beszédében kiemelte, egyedülálló és követendő kezdeményezés eredményeképpen több mint 30 közfoglalkoztatott vehette át Ramocsaházán a közbiztonságot javító kerékpár-világítási egységcsomagot.

Papp Sándor József hivatalvezető-helyettes még hozzátette:

– A nemzetiségi önkormányzat vezetése egyre jobb munkakapcsolatot alakít ki a helyi vezetéssel, s ennek eredményeként valósulhatott meg a kerékpártartozékok díjtalan átadása, felszerelése. Az önkormányzat elősegítette annak a jogszabályi előírásnak a teljesítését is, hogy ügyfeleink a munkába vagy onnan a lakásukhoz baleset nélkül közlekedhessenek.

KM


Nincsen már újabb bírság

Koncz László címzetes rend­őr alezredes, a Baktalórántházi Rendőrőrs megbízott parancsnoka előtt sem volt ismeretlen a lakossági probléma.

– A bírságok miatt sokat elégedetlenkedtek az emberek, de mindezt csak úgy lehetett megelőzni, ha lámpákat kapnak a kerékpárok, s ennek költségét az önkormányzat felvállalta. A közfoglalkoztatottaknak így már nem kell tartaniuk az újabb bírság kiszabásától, és kivilágítva biztonságosabban közlekedhetnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában