Helyi közélet

2017.09.04. 16:23

MSZP-sajtótájékoztató: "Az állam egyre inkább átnyúl az önkormányzat feje fölött"

Nyíregyháza - "Közgyűlés után" címmel tartottak sajtótájékoztatót hétfőn az MSZP nyíregyházi irodájában.

Nyíregyháza - "Közgyűlés után" címmel tartottak sajtótájékoztatót hétfőn az MSZP nyíregyházi irodájában.

- Mikor egyeztetnek a lakossággal a Mező utcai csomópont átépítéséről? Mikor adják át a felújított, majd beázott Kállay-kúriát? Miképpen történhetett meg, hogy az önkormányzat bejelentette az igényét a Park Hotelre, azt mégis egy vállalkozói kör vásárolhatta meg? - sorolta az aktuális kérdéseit Jeszenszki András, majd hozzátette: az ellenzék egyikre sem kapott érdemi választ.

- Ezek az ügyek jól jelzik, hogy az állam egyre inkább átnyúl az önkormányzat feje fölött, és ennek a nyíregyháziak az elszenvedői – fogalmazott az önkormányzati képviselő. - Felülvizsgálták a helyi népszavazási kezdeményezésekről szóló rendeletet, és elképesztően magas, húsz százalékos egyirányú választópolgári akaratot írtak elő, a város címzetes főjegyzője, az előterjesztő pedig senkivel sem egyeztetett. Még a törvényi minimum – tíz százalék – is óriási szám lett volna – vélekedett Nagy László. - A polgármesterre a választópolgárok 17,41 százaléka szavazott – érzékeltette az arányokat frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában