Helyi közélet

2017.09.26. 16:02

Muszáj haladni a korral!

Nyíregyháza - A projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése.

Nyíregyháza - A projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése.

– A hazai kis- és közepes vállalkozások jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről – fogalmazott a napokban megrendezett szakmai fórumon Tamás Szilárd, a Modern Vállalkozások Programjának tanácsadója. A szakember hosszasan beszélt azokról az előnyökről és lehetőségekről, melyet a program a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak kínál. – A projekt fő célja, a hazai kkv-k versenyképességének növelése, az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban részt vevő cégek, vállalkozások versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon – emelte ki Tamás Szilárd a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában megtartott konferencián. Az IKT tanácsadó hozzátette: a közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget. A kormányzati támogatással létrehozott kezdeményezés arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos, papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi. A szakmai fórumon elhangzott: az IKT tanácsadókkal érdemes felvenni a kapcsolatot, mert ők adott esetben megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét, segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában, javaslatokat tesznek a bevezetendő informatikai szolgáltatásokra, eszközökre, valamint tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról is.

Tamás Szilárd aláhúzta: a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon részletes tájékoztatást lehet kapni a programról.

A jövő a digitalizációé

Pogácsás Norbert fiatal vállalkozó, a Debreceni úton működő Creative Bútor & Konyhavilág ügyvezetője, aki a korából fakadóan is vallja: a digitális vívmányok megkönnyítik az eladó és a vásárló dolgát is, hiszen a cége révén működtetett webáruháznak (melyen a forgalmazott termékeik találhatóak meg) rengeteg előnye van. – A vásárlónak nem kell nyakába venni a várost, időt tölteni a közlekedéssel és a parkolással – mondta lapunknak Pogácsás Norbert, aki szerint a jövő a digitalizációé, aki pedig nem tartja a lépést a technika fejlődésével, az lemarad, weboldalukat épp ezért úgy alkották meg, hogy az okostelefonra és tabletre is kompatibilis legyen. – E-mailben is kapunk megkereséseket, de a vállalkozásnak van saját Facebook-oldala is, ahol egyre nagyobb az aktivitás – tette hozzá a Creative Bútor & Konyhavilág ügyvezetője.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában