Helyi közélet

2017.09.12. 14:38

Nyáron már belakhatják az „állati szép” szobákat

Nyíregyháza - Nyíregyházi tervező és kivitelező munkája a Pangea Ökocentrum és Szálloda.

Nyíregyháza - Nyíregyházi tervező és kivitelező munkája a Pangea Ökocentrum és Szálloda.

Nyíregyháza. – Ha ezelőtt hat évvel valaki azt mondja nekem, hogy Sóstógyógyfürdőn két hotel is épül, nem nagyon hittem volna el. Ehhez képest rövid időn belül a második szállodai alapkőletételnél lehetünk jelen. Rengeteg munkát igényeltek az előkészületek. Először is meg kellett venni a telket 2015-ben, és köszönet Gáva Attila tervezőnek, egy igazán egyedi és különleges hotel magasodhat itt hamarosan. A kivitelező is nyíregyházi, és mivel Bencze Antalék már sokszor bizonyítottak, biztos vagyok abban, hogy a nyári határidőre elkészül a Pangea Ökocentrum és Szálloda a Blaha Lujza sétányon – jelentette ki dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere a keddi alapkőlelételi ünnepségen.

A Nyíregyházi Állatpark fejlesztésére 6,7 milliárd forint fordítanak. A Modern Városok Program keretében a kormány finanszírozásával valósulhat meg a Pangea-projekt. Jövő júniusra tervezik a kivitelezés befejezését, a 100 százalékos mértékű támogatás mértéke közel 1,643 milliárd forint.

– Bevált csapattal dolgozhatunk együtt, hisz a Zöld Piramis is bizonyítja, hogy csoda született. Az országban egyedülálló lesz a szálloda. Aki majdan belép, olyannal szembesül, ami sehol másutt nincs. Minden szoba egy-egy állatról szól, a dekoráció is sugallja, hogy a hotel az állatparkhoz tartozik, ami Nyíregyháza egyik fő látványossága – említette Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, a város díszpolgára. – Célunk az eddigi eredményeink megtartása és tovább fejlesztése. Mi üzemeltetjük az ország egyetlen állatkerti szállodáját, a Hotel Dzsungelt, ahol a 18 családi szoba és a 60 személyes diákszállás egy évre előre foglalt. A parkban közel 3 ezer gyermek és felnőtt vesz részt az oktatáson. Felmérve az igényeket, egyértelmű, hogy szükség van a leendő ökocentrumra és szállodára.

Harmincnyolc szállodai szobát alakítanak ki száz fő befogadására alkalmas konferenciateremmel.

– Ha júniusra elkészül a Pangea Ökocentrum és Szálloda, nem csak az állatpark bővül egy új attrakcióval, hanem Sóstógyógyfürdő is gyarapodik a többfunkciós központtal, a magas színvonalú szálláshellyel. Ezáltal pedig mindez tovább generálhatja a turizmust, tehát ez egy hosszútávú, jövőbe mutató befektetés – fűzte hozzá dr. Kovács Ferenc.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában