Helyi közélet

2017.09.07. 11:33

TapogatóZoo az állatparkban

Nyíregyháza - A „hidegvérű” bemutató után a csontokat és a preparátumokat „térképezték fel” a látássérültek.

Nyíregyháza - A „hidegvérű” bemutató után a csontokat és a preparátumokat „térképezték fel” a látássérültek.

Ismét élménydús programmal kedveskedett a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének a Nyíregyházi Állatpark. A látássérültek többek között megismerkedtek az egzotikus állatokkal, kézbe vehették az itt lakó hüllőket, mindeközben pedig rengeteg érdekes információval gazdagodtak. A „hidegvérű” bemutató után a csontokat és a preparátumokat tapintották meg az érdeklődők.

Az állati jó program ezzel még nem ért véget: a növények csodálatos világáról a park botanikai szaktanácsadója mesélt a delegációnak, Boronkay Ágnes különleges formájú terméseket adott a mindenre kíváncsi látogatók kezébe, majd illatbemutató keretében a fűszernövényeket is megszimatolhatták az egyesület tagjai. – 2009 óta minden évben lehetőséget kapunk arra, hogy „szétnézzünk” az állatok birodalmában. A nyíregyházi önkormányzat sportbizottságának parasportkeretéből támogatott ismeretterjesztő túrán ezúttal közel negyvenen vettünk részt, Petró Zsuzsa és kollégái ezúttal is maximálisan figyelmesek és látogatócentrikusak voltak – mesélte Nemes-Nagy Tünde, az egyesület elnöke.

Jöttek, láttak, tapintottak

Dankó Pál a szintén látássérült feleségével és kétéves kislányukkal, Petrával vett részt az állatparki sétán. – A lányunk látásával semmi probléma, azóta rajong az állatokért, amióta megismerte és megszerette a vakvezető kutyákat. Nagyon tetszett, amit láttunk, illetve amit így-úgy érzékeltünk. Az aliglátó és vak sorstársak kísérőkkel érkeztek az akadálymentesített, maximálisan „fogyatékosbarát” parkba, ahol az élmények – a TapogatóZoo, ehhez kapcsolódóan az „IllatoZoo”, a fókashow és a napot lezáró hamburgerparti – minden várakozásunkat felülmúlták. „Na, most már mehet, ki merre lát!” – búcsúztunk egymástól viccesen a többórás túra végeztével – idézte fel a történteket az édesapa.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában