Helyi közélet

2017.09.11. 13:22

Vaja helyett Bajára küldte a mentőket - "Mindenkit megdöbbentettek a történtek"

Vaja - <a href="/vaja-helyett-baja-rossz-megyebe-kuldte-az-operator-a-mentoket-meghalt-egy-no/3610077" target="_blank">Mint arról korábban beszámoltunk</a>, szomorú tragédia rázta meg a kisvárost, ahol szerdán reggel egy fiatal védőnő vesztette életét. A 29 éves édesanya a háziorvosi rendelőben lett rosszul.

Vaja - Mint arról korábban beszámoltunk, szomorú tragédia rázta meg a kisvárost, ahol szerdán reggel egy fiatal védőnő vesztette életét. A 29 éves édesanya a háziorvosi rendelőben lett rosszul. Azonnal megkezdték az újraélesztését, majd a kiérkező mentők is mindent megtettek, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az esetről több sajtóorgánum is beszámolt, s többek között azt írták, a 112-es központi segélyhívó munkatársa Vaja helyett Bajára indított mentőt. Miután a csaknem 500 kilométerre lévő Bács-Kiskun megyei városban a mentők nem találtak beteget, visszaszóltak a mentésirányításnak, miközben Vajáról is többször sürgették a segítséget.

– Mindenkit megdöbbentettek a történtek, azt már csak a sajtóból tudtuk meg, hogy állítólag máshová küldték a mentőt. Mi úgy tudjuk, hamar kiértek, nagyon profin végezték a dolgukat, de sajnos Ildikót már nem tudták megmenteni – mondta egy névtelenséget kérő helyi olvasónk, s hozzátette: nagy veszteség ez a kisvárosban, az pedig csak a boncolás után derülhet ki, mi volt a halálának oka. Ildikótól szombaton délután vettek végső búcsút.

Négy bejelentés érkezett

Portálunk megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatát, hogy az ügyben indult-e rendőrségi vizsgálat. Az alábbi választ kaptuk: Az esettel kapcsolatban összesen négy bejelentés érkezett a hívásfogadó központba.

Az első bejelentés a 112-es segélyhívó számra szeptember 6-án 8 óra 28 perc 8 másodperckor érkezett Vajáról, egy háziorvosi rendelőből. A bejelentő rohamkocsit kért egy válságos állapotban lévő beteghez. A hívásfogadó a megadott címet poligon adatok alapján ellenőrizte. Az operátor az eseményről szóló adatlapot haladéktalanul, 8 óra 29 perc 43 másodperckor elektronikusan továbbította a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mentésirányítási Központba. Figyelemmel arra, hogy sürgősségi intézkedést igényelt a bejelentett esemény, az operátor 8 óra 31 perc 39 másodperckor telefonon hívta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mentésirányítási Központot.

Nem volt hatással a mentésre

Ezek után a mentőszolgálat munkatársai 8 óra 41 perckor megérkeztek Vajára, a bejelentés szerinti címre. A hívásfogadó az eljárási rendnek megfelelően járt el, hibát nem követett el.

Ugyanezzel az esettel kapcsolatban a fent részletezett hívást követően további három érkezett a hívásfogadó központba. Ezen későbbi hívások közül kettőben hibát követett el az operátor, azonban a mentésre nem volt már hatásuk. Az ügyben a kivizsgálás megtörtént, a hibázó operátorok esetében a munkáltató a szükséges intézkedéseket megteszi – áll az ORFK válaszában.

KM-BM


[related-post post_id="3610077"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában