Helyi közélet

2017.09.27. 09:07

Veszettség elleni védekezés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szeptember 30-án kezdődik a rókák őszi, veszettség elleni országos immunizálási kampánya.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szeptember 30-án kezdődik a rókák őszi, veszettség elleni országos immunizálási kampánya. A veszettség elleni védekezés részletes szabályait tartalmazó rendelet szerint az illetékes járási főállatorvos 21 napos ebzárlatot és legeltetési tilalmat köteles elrendelni annak érdekében, hogy a kijuttatott, vakcinát tartalmazó csalétkeket a vörös rókák helyett ne a háziállatok vegyék fel. A rókák 2017. évi őszi, veszettség elleni, szájon át történő országos immunizálási kampánya Dél-Dunántúlon, valamint az ország Dunától keletre eső teljes területén szervezi meg a védekezést az érintett megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-biztonságért felelős főosztályainak bevonásával.

A kampány első napja szeptember 30-a, befejezése pedig október 14-e. Annak érdekében, hogy a lakosságot és a gazdálkodókat minél rövidebb ideig zavarják, gyors és hatékony intézkedést terveznek a hatóságok.

A csalétkeket kisrepülőgépről szórják ki. Abban az esetben, ha a vakcina kijuttatását végző személy a repülőgépről szabadban mozgó embereket észlel, szünetelteti a csali kiszórását.

NAK.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában