Helyi közélet

2017.09.05. 09:53

VIDOR: már most készülnek a következőre

Nyíregyháza - Minden úgy alakult, ahogy azt előre elterveztük – így összegezte röviden a szombat este zárult VIDOR Fesztivál kulturális seregszemlét szervező Móricz Zsigmond színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert, aki már a jövő évi eseménysorozatra készül.

Nyíregyháza - Minden úgy alakult, ahogy azt előre elterveztük – így összegezte röviden a szombat este zárult VIDOR Fesztivál kulturális seregszemlét szervező Móricz Zsigmond színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert, aki már a jövő évi eseménysorozatra készül.

Szerencse, hogy annak idején a VIDOR versenyprogram válogatásánál az előadások nagy részét látta, mert a fesztivál kilenc napja alatt nem mindegyik megtekintésére jutott ideje, a színházi élményekről lemondva inkább ingázott a helyszínek között a programsorozatot szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert. Szemmel tartotta a fesztivál apró-cseprő ügyeit is, beszélgetett a vendégekkel, az egyes helyszíneken belekukkantott a produkciókba, a back stage-ben ellenőrizte, hogy minden rendben elő van-e készítve; mindeközben a színház évaddal kapcsolatos napi teendőit is intézte.

Aprólékos tervezés

– Minden úgy alakult, ahogy terveztük – értékelte a szombaton befejeződött fesztivált. – Ez többek között köszönhető annak, hogy egy bejáratott eseménysorozatról van szó: tizenhat év alatt megtanultuk, hogy mire kell figyelni, másrészt annyira aprólékosan és minden részletre kiterjedően megterveztünk mindent, hogy még kisebb fennakadások sem voltak. Mivel a belvárosban viszonylag közel vannak egymáshoz a helyszínek, nagyon fontos, hogy sehol se legyen csúszás, hiszen akkor zavarnák egymást a produkciók, de ezt a fellépőink is pontosan tudják, és figyelnek erre.

– Azt tapasztaltam, hogy az új helyszíneket gyorsan megszokták és megszerették a fesztiválozók, a Hősök terét például, ahol a bábelőadások kaptak helyet, rövid idő alatt birtokba vették a kisgyerekes családok. Csak közvetlenül a kezdés előtt derült ki, hogy a VIDOR Kert mégiscsak működhet még az idén, de akkor már nem akartuk lefújni a VIDOR Teraszt, amelyet jövőre szeretnénk bővíteni: azt tervezzük, hogy átvenné a VIDOR Kert szerepét. Sokan gratuláltak a LED-fal kihelyezéséhez is: aki nem akart vagy nem tudott a nagyszínpadnál előre kerülni, itt kisebb tömegben élvezhette a zenét, ráadásul ugyanolyan minőségben.

Már a következőre készül

– Örömmel láttam, hogy a koncertekre megtelt a tér, ami a remek előadóknak köszönhető. Nem sajnáltam rá az időt, hogy az ajánlott együttesek videóit megnézzem a Youtube-on, és nagyon sok zenekart utasítottam vissza azért, mert a koncertjük nem hozta volna lázba a fesztiválozókat.

Két előadás maradt el: az egyik azért, mert Huzella Péternek nem jött rendbe a keze és nem tudta vállalni a fellépést, mint ahogy a Spiró György-beszélgetést is egészségügyi probléma miatt kellett lemondani. Az időjárással viszont ezúttal is szerencsénk volt, az utolsó estéig velünk voltak az égiek. Egyszer ijedtem csak meg, amikor a Punnany Massif-koncert vége felé már a távolban csapkodtak a villámok és a katasztrófavédelem is jelezte: közeledik a vihar. Az utolsó két ráadásszámot már nem játszotta el a zenekar, így a közönség hazaérhetett, mielőtt a szél felerősödött – meséli az ügyvezető igazgató, aki már a következő VIDOR-ra készül. – Volt már egy egyeztetés a jövő évi fesztiválról, mert minél korábban kezdjük el a szervezést, annál jobb esélyekkel indulunk a fellépők megszerzését illetően. A cél az, hogy minden évben legyenek újdonságok: új helyszínek, új szolgáltatások, hogy a fesztiválozók azt érezzék, itt minden az ő kényelmüket és szórakozásukat szolgálja.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában