Helyi közélet

2017.09.22. 13:48

Vigyázat! Visszaélnek a Tigáz nevével a szélhámosok

Nyíregyháza - Régi trükk, amikor elvetemült csalók valamelyik szolgáltató képviselőjének kiadva magukat pénzt követelnek, de még mindig komoly károkat tudnak okozni ezzel.

Nyíregyháza - Régi trükk, amikor elvetemült csalók valamelyik szolgáltató képviselőjének kiadva magukat pénzt követelnek, de még mindig komoly károkat tudnak okozni ezzel. Nemrég is hasonló esetről számolt be egyik olvasónk, elmondva, hogy szeptember elején Szabadságbokorban három, Salamonbokorban pedig két háznál csapott be idős embereket egy magát szakembernek kiadó középkorú férfipáros, azt állítva, hogy a gázszolgáltatótól jöttek. A csalók „hibafeltárást” végeztek a lakásban, s az általuk kötelező érvényűnek mondott javítás „ellenértékének” a felét – a gáz kikapcsolásával fenyegetőzve – kicsalták a gyanútlan fogyasztóktól.

Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. szóvivője az esetek kapcsán ismét nyomatékosította, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére. – Arra kérjük az ügyfeleket, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, akinek meg­győződtek a személyazonosságáról és a szándékáról. A Tigáz szakebereinél mindig ott van az arcképes igazolvány, s néhány olyan okmány – szerződés, megbízólevél –, amelyeken jól felismerhetők a cég beazonosításra alkalmas arculati elemek. Érdemes ezeket már az elején elkérni.

Nem végeznek karbantartást

– Fontos tudni azt is, hogy a Tigáz a fogyasztók berendezéseihez soha nem nyúl, s azokon karbantartási munkálatokat nem végez. Ha valakinek mégis ilyen beavatkozásra van szüksége, kérjen előzetes, írásos árajánlatot több vállalkozótól is! A felülvizsgálatra jogosult és a regisztrált gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján. Társaságunk arra kéri a fogyasztókat, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni! – figyelmeztetett a szóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában