Helyi közélet

2017.09.08. 11:28

„Zárógálázik” a Mandala

Nyíregyháza - Vasárnap este hétkor a Sóstói Múzeumfaluban kezdődik a gála, amely a tartalmas sorozatot zárja.

Nyíregyháza - Vasárnap este hétkor a Sóstói Múzeumfaluban kezdődik a gála, amely a tartalmas sorozatot zárja.

Pál Dénes, a miskolci születésű énekes, a 2012-es The Voice – Magyarország hangja és a 2014-es Sztárban sztár nyertese lesz a vendége a vasárnap 19 órakor kezdődő Mandala Nyár-zárógálának a Sóstói Múzeumfaluban – Varga Viviennel és a Mandala Dalszínház társulatával.

Bemutatók sorozata

– Nem hiszem, hogy csak Budapesten lehet sikeres valaki, Miskolcon is ismerek olyanokat, akik innen építettek karriert, sőt, itt is maradtak. Engem a munka szólított Budapestre, hiába próbáltam hónapokig ingázni, nem tudtam összeegyeztetni a mindennapi elfoglaltságaimmal – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Pál Dénes, aki arról is szólt, hogy már gyerekkorában is szeretett énekelni: – Bár édesanyám gyerekkorában zongorázott, a nagyapám pedig tudott hegedülni, de a zene nem játszott főszerepet a családunkban. Inkább csak hallgattuk a zenét. Amikor elkezdtem az énekléssel foglalkozni, a szüleim azt mondták, hogy „jó, hát foglalkozz vele, de az iskola legyen az első!” Az egyik nyáron lepleződtem le. A nagyszüleimmel egy portán laktunk. Amikor elmentek nyaralni, éjszaka átlógtam a lakásukba, és ott gyakoroltam az éneklést. Egyszer a szüleim meglátták, hogy ég a lámpa, és átjöttek. Kérték, hogy mutassam meg, hol tartok. Én pedig énekeltem. Akkor 16 éves lehettem. Aztán beiratkoztam énektanárhoz, és elkezdtem klasszikus énekléssel foglalkozni. Folyamatosan képeztem magam, és nagy szerencsém volt, hogy jó tanárhoz kerültem.

A 26. Mandala Nyár rendezvénysorozata július 15-én kezdődött el.

– Különös nyári évad volt az idei, ugyanis ha csak két szóval kellene jellemezni, akkor úgy is fogalmazhatnánk, hogy a fesztiválunk a bemutatók sorozata volt – állapította meg Dobos László, a dalszínház alapítója.

A közel két hónapos, tartalmas program a Bérgyilkos a barátom vígjátékkal kezdődött és a zárógálával ér véget. Érdemes meghallgatni a Pál-fordulatokat!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában