Helyi közélet

2017.10.04. 11:35

A nóta a legjobb gyógyír

Nyíregyháza - Nyíregyháza városvezetése emlékéremmel fejezte ki: nagy „Bencs­ben” tartja Szabó Sándor nótaénekest.

Nyíregyháza - Nyíregyháza városvezetése emlékéremmel fejezte ki: nagy „Bencs­ben” tartja Szabó Sándor nótaénekest.

Nyíregyháza. „Hiszem, hogy a minőségre mindig van igény, és az elégedett közönségnél nincs jobb reklám” – vallja Szabó Sándor nyíregyházi nótaénekes, aki a napokban újabb színvonalas gálát szervezett a magyar nóta szerelmeseinek Nyíregyháza szívében, a Váci Mihály Kulturális Központban.

A fülsimogató muzsikákban, operettekben gazdag délután nívóját nemcsak a jeles előadók – Mészáros János Elek, Dankó Szilvia, dr. Fehér Eszter, Dócs Péter, Kalina Enikő, vitéz Kenéz Lajos, Nagy Anikó, Sipos Izolda, Vida Jenny, Szabó Sándor, valamint Tordai Zoltán és cigányzenekara – emelték magasba, a rendezvény ünnepi fénypontjaként dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere – dr. Kovács Ferenc polgármester elismerését tolmácsolva – Bencs László Emlékérmet nyújtott át Szabó Sándor nótaénekesnek, majd az Aranyhang Dalárda alapítója, Szaszala László nótával köszöntötte a kitüntetettet.

Nem érik be gépzenével

Szabó Sándor huszonévesen indult az első „Nyílik a rózsa” versenyen, ám csak jóval később, a Hajdúböszörményben és Nagyszénáson profi kategóriában elért első versenyhelyezések tudatosították benne azt, hogy a nótaéneklés világában a helye. „Cudar ez a világ” címmel kiadott első korongját a „Hinni kell a boldogságban”, majd a „Szeretem a kertet” című album követte, melyeket hamar elkapkodott a nótakedvelők népes tábora.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország október 4-ei számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában