Helyi közélet

2017.10.14. 13:09

Erdélyi árváknak gyűjtenek

Nyíregyháza - A tartós élelmiszerek mellett ruhaneműt, játékot, könyvet, gyümölcsöt is szeretnének kivinni.

Nyíregyháza - A tartós élelmiszerek mellett ruhaneműt, játékot, könyvet, gyümölcsöt is szeretnének kivinni.

Szinte mindenki ismeri Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója nevét. Az elmúlt évtizedekben tiszteletet és elismerést vívott ki azzal, hogy felkarolta Erdélyben a sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő magyar gyermekeket, otthont teremtett a számukra, megélhetésükről gondoskodott.

Telefonos egyeztetés során a szállítást is megoldjuk." Lovas-Kovács Krisztina

A legkeletibb települések

Természetesen napról napra ezt csak úgy lehet megoldani, ha vannak olyan önzetlen szervezetek és magánszemélyek az anyaországban, akik rendszeres támogatást is nyújtanak ehhez a nemes vállaláshoz.

Nyíregyházán is van egy baráti társaság, amely évek óta adományaival segíti az otthonokban és a lakóközösségekben élő árva, valamint a nehéz anyagi helyzetben lévő magyar gyermekeket.

– Az október 23-ai nemzeti ünnephez kötődő hosszú hétvégét szeretnénk kihasználni arra, hogy ismét kivigyük az adományainkat Erdélybe. Mivel ma már Böjte atya otthonai behálózzák egész Erdélyt, a legtávolabbi településeket szoktuk felkeresni, hiszen oda már ritkábban jutnak el a mindennapi életet megkönnyítő adományok. Ezért most is Erdély legkeletibb településeire, Gyimesbükkre és Kászonra szeretnénk elvinni az adományokat, az ajándékokat – tájékoztatta szerkesztőségünket Lovas-Kovács Krisztina, az adománygyűjtés egyik lelkes szervezője.

Nincs már sok idő

– Örömmel fogadunk a lakosságtól és a vállalkozásoktól is adományokat. A legnagyobb segítséget a tartós élelmiszerek jelentik, de a felajánlás lehet többek között ruhanemű, játék, könyv, gyümölcs, elektronikai eszköz is. Telefonos egyeztetés során a szállítást is megoldjuk. Akik szeretnének segíteni, a 06-20/361-9526-os telefonszámon jelezhetik a szervezőknek október 20-áig. Bár már nincs sok idő addig, bízunk benne, hogy mások is csatlakoznak az adománygyűjtéshez, és ismét sikerül meglepetést szerezni a rászoruló erdélyi gyermekeknek, valamint mosolyt is csalhatunk az arcukra – tette hozzá Lovas-Kovács Krisztina.

- KM-MML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában