Helyi közélet

2017.10.06. 07:20

Küldjön hírt! - Összefogásból ötös: bravúr egy szabolcsi kistelepülésen

Bátorliget - Itt képesek az emberek arra, ahol nem sokan. Mernek szervezkedni, és élvezik is. A viták szóba se jönnek, a megye egyik - talán legeldugottabb- faluja az egekben van szervezésileg.

Bátorliget - Itt képesek az emberek arra, ahol nem sokan. Mernek szervezkedni, és élvezik is. A viták szóba se jönnek, a megye egyik - talán legeldugottabb- faluja az egekben van szervezésileg.

A bátorligeti lakosok fülig érő mosollyal töltik napjaikat. Van is rá okuk, hiszen a községben idén annyi program és önkéntes összetartás volt, mint 20 év alatt összesen. A legutóbbi szeptember 30-án volt, ami reggel kezdődött egy szemétszedéssel, amin közel 25 gyermek (7-13 év közötti !!!!- ill néhány felnőtt) szerepelt. Ez után egy szuper babgulyás, és Bátorliget-Nyírgyulaj mérkőzések zajlottak. A helyi lányok is megmutatták mit tudnak, hiszen nekik is szerveztek focit. Zárásképp Magyar Márton Atya vezényletével résztvettünk egy alkonyati Istentiszteleten. A napot végül a kutatók éjszakája zárta. Balog Nándor és Alesenszki Roland , mint "két szervező erő" a faluban folyamatosan bűvészkedik. Valami itt elkezdődött!

Roland a következőképpen nyilatkozott:

- " Itt mindennek örülnek a gyerekek, ezúton is köszönjük mindenki segítségét! Falunk tiszta, friss. Kellenek ezek a napok, mind a falunak, és mind pedig a gyerekeknek. Odafigyelünk egy olyan élmény megszerzésére, amelyhez nem kellenek millió forintos támogatások, csupán szív, és összefogás. Így is csodás pillanatok részesei lehetünk. Örülök, hogy ilyen emberekkel dolgozok, és hogy itt ilyen emberek élnek! "

A falu egyik villanyszerelő mestere, - és események támogatója, Balog Nándor is kellemes pillanatokat él át. A háromgyermekes apuka mindennapjai munkával telnek, és ahogy említi:

"Jól esik néha kikapcsolódni".

Van ám Mátészalkán élő segítség is. Lakatos Márton, aki a leendő csillagászati egyesület titkára, boldogan segédkezik mindenben. Ahogy szokása mondani :

" A szürke hétköznapok mellett jó eljönni Bátorligetre. "

A segítség több helyről érkezik. A jó kapcsolatoknak köszönhetően, Antal Mihály polgármester és a helyi önkormányzat, Lakatos Sándor Nyírkáta polgármestere, Vincze Andrea, Géberjén polgármestere, Szép László vezérigazgató is segédkezik. Egyéni támogatások is vannak, mint állatorvosok, vagy helyi képviselők, illetve a szervezők. Sztankovics Árpádné és Alesenszkiné Ványi Katalin, Cele Anett pedig főzni és takarítani segítenek az ilyen programokon. Magyar Márton, Görög katolikus Atya pedig színvonalas Miséket tart, amelyen öröm megjelenni. Alapító tag az Egyesületben.

Ezen kívűl a létrejött Charles Messier Emlékpályát lámpákkal segítette a Szatmárvill.

A trió egyre szorosabb. A hamarosan létrejövő , nevezetesen Bátorligeti- Gemini Csillagász Egyesület szervezése a jövőben is megalapozza a községet.

Az Elnök, Alesenszki Roland beszélt:

-" A jövőben is fogunk szervezkedni. Ezen belül tervezve van 1-2 éven belül egy csillagda építése, akkor egyesületi busz, messzebbre tekintve (ha a több éves mérések jól alakulnak) Csillagoségbolt-Park is létrejöhet.

A csillagászati alakulat éves zárótábora október 19-22 között lesz, ahová mindenkit várnak. 21-én közösen mennek a Jótékonysági Bálba, ezen kívül minden nap észlelnek! (Jelentkezni: [email protected])

- Ezt együtt csináljuk ezt, így mindenkinek megköszönöm azt hogy itt vannak! Minden gyermeknek, családjának. Külön Márton Atyának, Marci, László, Nándi barátomnak. Ha így haladunk, akkor jobb lesz a jövő képe vagyis: máris jobb!

A szabolcsi kistelepülés egyébként két pályázatot is megnyert. A belvízrendezésen kívül létrejön a Tuzson János Látogatóközpont. Gratulálunk!

- Bátorligeti - Gemini Csillagász Egyesület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában