Helyi közélet

2017.10.20. 12:27

Magyar Munkáspárt-sajtótájékoztató: A minimálnyugdíjnak 100, a minimálbérnek 200 ezer forintnak kellene lennie

Nyíregyháza - Országos bérkövetelési akciónapot tartott a Magyar Munkáspárt hazánk száz pontján, pénteken a nyíregyházi piaccsarnok előtti tér adott otthont a programsorozat nyíregyházi állomásának.

Nyíregyháza - Országos bérkövetelési akciónapot tartott a Magyar Munkáspárt hazánk száz pontján, pénteken a nyíregyházi piaccsarnok előtti tér adott otthont a programsorozat nyíregyházi állomásának. - Magyarországon a bérből, fizetésből élők jövedelme európai viszonylatban az alsó régióban helyezkedik el, ami pedig a minimálbért illeti, az unióban csak néhány országot előzünk meg – mondta a kitelepülés keretében tartott sajtótájékoztatóján Ungvári Sándor, a párt megyei elnöke. - A kormány nyugdíjasoknak szóló bejelentései elismerésre méltók, azonban csak gesztusok. Pártunk szerint a minimálnyugdíjnak 100, a minimálbérnek 200 ezer forintnak kellene lennie a mostani árak mellett. Újra kell teremteni a feldolgozóipart, fel kell karolni az önszerveződő mezőgazdasági szövetkezeteket, állami vállalatokat kell létrehozni, így a profit az államkasszába kerülne – mondta Ungvári Sándor arról, miből fedeznék mindezt, végezetül hozzátette: pártjuk az országgyűlési választásokra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is jelölteket állít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában