Helyi közélet

2017.10.07. 17:22

Születésnapot ünnepelnek Nyíregyházán

Nyíregyháza - A rendezvényekkel igyekszenek közvetlen kapcsolatot kialakítani az orvosokkal.

Nyíregyháza - A rendezvényekkel igyekszenek közvetlen kapcsolatot kialakítani az orvosokkal.

Kétéves múltra tekinthet vissza az Ízületi Betegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, amely a következő foglalkozását október 10-én 14 órakor tartja a Jósa András Oktatókórház onkológiai épületének III. emeleti konferenciatermében. A fő „napirendi pont” természetesen a születésnap megünneplése lesz. Két éve maréknyi kis csapat elhatározta, hogy összefog és létrehoz egy egyesületet, ahol a hasonló betegségekkel élő sorstársak megbeszélhetik problémáikat és hasznos tapasztalatokat cserélhetnek egymással, valamint rendszeres orvos-beteg találkozók szervezésével szakemberek segítségét is igénybe vehetik kötetlen formában. Így alakult meg a egyesület, amelyet azóta is szakmailag segít dr. Bartha Attila, a reumatológiai osztály főorvosa.

– Az eltelt idő alatt számtalan orvos tartott igen magas szintű előadást a tagoknak az alapbetegséghez társuló társbetegségekről, a gyógyszerek okozta szövődményekről. Ezekkel a rendezvényekkel igyekszünk közvetlen kapcsolatot kialakítani az orvosokkal, ahol az orvos-beteg kapcsolat közvetlenebb, kötetlenebb, mint a szakrendeléseken. A működésünk két éve alatt Nyíregyháza önkormányzata több pályázatunkat is érdemesnek tartotta támogatásra – tájékoztatta lapunkat

Fullajtár Andrásné, az egyesület elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában