Helyi közélet

2017.10.11. 11:46

Töklámpásokkal indulnak bagolylesre

Nyíregyháza - Negyedik ízben szervezik meg az Éjszakai Töklámpás Bagolylestúrát október 29-én, vasárnap Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Negyedik ízben szervezik meg az Éjszakai Töklámpás Bagolylestúrát október 29-én, vasárnap Nyíregyházán. A résztvevők 15 órakor találkoznak az erdei tornapályán, majd a köszöntő után megmutatják az otthon előzőleg elkészített töklámpásaikat és azokat a természetes anyagokból, termésekből készített függesztékeket, amelyeket a fákra, bokrokra akasztva Halloween-­hangulatot varázsolnak a Sóstói-erdőbe.

A program vendége lesz Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője, aki bagolysimogatóval és szőr­mók állatkák bemutatójával készül, majd a Természetesen túráZOOM Természetbarát Kör közreműködésével a nálunk előforduló bagolyfajokról és az erdő állatkáiról lesz rövid ismertető, hangbemutató, majd térképes bagolykereső játék. A fő program – a macskabagolyles – 18 órakor kezdődik.

A programra október 15-éig lehet jelentkezni, további információ és bejelentkezés: Hankószki Ágota (70/561-0300, [email protected]).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában