Helyi közélet

2017.11.18. 10:45

Az Aranyanyu-díj kötelez

Nyíregyháza - A Kossuth igazgatóhelyettese nyerte el a zsűri különdíját a nívós versenyen.

Nyíregyháza - A Kossuth igazgatóhelyettese nyerte el a zsűri különdíját a nívós versenyen.

Kihirdették a Richter Aranyanyu Díj pályázatának eredményeit Budapesten Jakupcsek Gabriella műsorvezetése mellett. Pedagógus kategóriában Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tanárnője érdemelte ki a zsűri díját.

A nők megbecsülésének ünnepe

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosokat, a pedagógusokat, az egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen tevékenykedő nőket méltatja és díjazza hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva végeznek az egész társadalomnak felbecsülhetetlen értékű munkát. Az alapítók – a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író – és a zsűri tagjai (Dobó Kata színésznő; Kriston Andrea, a Kriston intimtorna-módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, valamint Rácz Zsuzsa író) a beérkezett jelölések alapján választották ki a döntősöket. Négy kategóriában hirdettek eredményt a fináléban, ahol kategóriánként ketten vehettek át elismerést – a közönség, illetve a zsűri díját. A Ridikül Magazin különdíjával együtt kilencen lettek díjazottak a nők megbecsülésének ünnepén.

Zsuzsannát korábbi tanítványa, Juhász Dominik jelölte, aki manapság egyetemista. A tanárnő nem gyógypedagógus, azonban 2006 óta dolgozik azzal a saját módszerével, amellyel integrált oktatás keretében látássérült vagy részképesség-zavaros fiatalokat készít fel a sikeres érettségire, a továbbtanulásra. Az óráin együtt tanul a részképesség-zavaros, a látássérült, illetve a kitűnő tanuló is.

– Hatalmas megtiszteltetés a díj. Hálás lehetek a családomnak, a barátaimnak, az ismerőseimnek, a tanítványaimnak, az öregdiákoknak, a szülőknek, a kollégáknak és az ismeretleneknek. Nagyon köszönöm azt az elképesztő szeretetet, hitet és támogatást, ami a jelölésem óta a hatása alatt tartott. Alig hiszem el, hogy Aranyanyu-díjazott lettem. A szívem a torkomban dobog, mert az átadási ünnepség olyan este volt, amit soha nem felejtek el.

– Egy olimpikon adta át a díjat, amit a gyerekeknek köszönhetek. Azóta folyamatosan özönlenek a jókívánságok, ezeket ezúton is köszönöm, és megígérem, hogy Aranyanyuként hivatalosan is bearanyozom a körülöttem élők életét.

- KM-LTL -


Méltató szavak

„Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna nem problémát lát abban, ha egy gyerek más, mindenkinek a képességéhez mérten keres és talál egyedi megoldásokat, akár kiemelkedően tehetségesek, akár tanulási nehézséggel küzdenek. A személyes történetekben és az egymásra figyelésben hisz, fesztelen stílusának köszönhetően a diákok megnyílnak előtte, szárnyra kapnak. Óráin kiegyenlítődnek az esélyek, együtt tanul és egyaránt sikeres lehet nála a részképesség-zavaros, a látássérült és a kitűnő tanuló is. Az elektronikus és a projektalapú oktatás van ebben segítségére, melynek tapasztalatairól módszertani kiadványt is készített kollégáival.”

Anyácskát is díjazták

A szociális területen dolgozók közül Illésné Áncsán Aranka (akit a zenés tehetségkutató műsorban feltűnt Oláh Ibolya nevelőjeként, Anyácskaként ismert meg az ország) került a legjobbak közé. Ő 26 évig dolgozott a tiszadobi gyermekotthonban, jelenleg Kecskeméten él családjával, ahol az SOS Gyermekfalu magyarországi alapítványánál tevékenykedik. Az Aranyanyu döntőjében kategóriájában a közönségdíjat érdemelte ki Illésné Áncsán Aranka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában