Helyi közélet

2017.11.19. 18:51

Béres-ösztöndíjas záhonyi kollégista a kárpátaljai Csongorról

Záhony - Tavaly szeptemberben kezdte meg szakmai tanulmányait a határvárosi középiskolában a kárpátaljai Csongoron élő Badó Gyöngyi.

Záhony - Tavaly szeptemberben kezdte meg szakmai tanulmányait a határvárosi középiskolában a kárpátaljai Csongoron élő Badó Gyöngyi.

A 18 éves diáklány az előző nyáron az egyik legtekintélyesebb kárpátaljai magyar tanítási nyelvű iskolában, a Nagyberegi Református Líceumban tett érettségi vizsgát, majd Záhonyba költözött, hogy logisztikai ügyintézői képesítést szerezzen. A szorgalmas és szerény kollégista gyorsan beilleszkedett az új környezetébe és tanulmányai mellett a közösség életében is értékes szerepet tölt be.

Tavaly decemberben tagja volt az Országos HIV/AIDS Prevenciós Verseny fővárosi döntőjében az előkelő 5. helyezést elért záhonyi triónak, majd tavasszal előbb az Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi fordulójában, aztán a versengés megyei döntőjében szereztek „ezüstérmet” az ötfős kollégiumi csapattal. Jelenleg társaival együtt készülnek az idei prevenciós vetélkedésre, de már helyet kapott a tavaszi megmérettetésen résztvevő kollégiumi csecsemőgondozó trióban is, amely szeretné folytatni az elődök sokéves sikersorozatát. A szabadidejét olvasással és versírással is szívesen töltő kárpátaljai kollégista a névadóról elnevezett Dr. Béres József-ösztöndíjat a kitűnő tanulmányi eredményével és a sokrétű közösségi munkájával érdemelte ki.

- Hudák Márk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában