Helyi közélet

2017.11.30. 16:41

Bíró Gréta, Németi Márk és a Nyírség is fellép a Fölszállott a páva elődöntőjében

Nyíregyháza - A harmadik élő elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva.

Nyíregyháza - A harmadik élő elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva.

Újabb szabolcs-szatmár-beregi fellépők próbálnak szerencsét: a harmadik élő elődöntővel folytatódik az Fölszállott a páva ötödik évada péntek este. A közmédia nézői újabb tizenkét produkciót és vendégfellépőt láthatnak a Duna televízió népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorában 20.25 órától.

– Amióta a művészeti középiskolába járunk, azóta táncolunk együtt, ennek idestova három éve. A műsorra szlavóniai táncokkal készülünk. Beleadunk mindent, és meglátjuk, hogy ez mire elég. Már az is nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, biztosan jól érezzük majd magunkat – mondta érdeklődésünkre Bíró Gréta, aki Németi Márkkal alkot párt a kategóriájában.

A Nyírség Táncegyüttes is bemutatkozik, mégpedig Éder Róbert és Bohács Gitta Táncok Felsőerekről című koreográfiájával, amely a Kalocsa-vidék táncait dolgozza fel.

– Az elődöntőből a zsűri juttathatja tovább a versenyzőket a középdöntőbe, szavazni ekkor még nem lehet. A középdöntőből már közönségszavazatokkal is be lehet jutni a december 29-i fináléba, és a közönség ott is kiválaszthatja majd a kedvenc versenyzőjét. A Nyírség életében nagy jelentősége van a versenynek – említette Demarcsek György művészeti vezető.

A zsűri a 4 kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatja tovább, emellett további kettő is tovább jut a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozza meg. A harmadik élő elődöntő extra fellépője Tintér Gabriella énekes, aki a műsorban Felső-Tisza-vidéki cigány népdalokat ad elő. A műsorban fellép a Dal 2017 nyertese, Pápai Joci énekes is, aki feladatának tartja, hogy a fiatalságnak modern köntösben utat mutasson a hagyományokhoz, megszerettesse azt.

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában