Helyi közélet

2017.11.08. 15:13

Dobozba zárt íz és tápérték

Debrecen, Máriapócs - A díjnyertes cég a tartósításhoz a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárást alkalmazza.

Debrecen, Máriapócs - A díjnyertes cég a tartósításhoz a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárást alkalmazza.

A hagyományokhoz híven az idén is a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából adták át az Észak-Alföldi Regionális Innovációs Díjakat Debrecenben, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottságának székházában. A díjazottak a régió három kereskedelmi és iparkamarájának vezetőitől, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Ügynökség igazgatójától, valamint az MTA DAB vezetőségétől vehették át az elismeréseket.

Jelentős fejlesztés

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a GLOSTER Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. benyújtotta pályázati anyagot díjazták az innovációs kitüntetéssel.

A máriapócsi vállalkozás fejlesztésnek eredménye egy olyan komplex konzervgyártási technológiai sor kialakítása, amelynek révén megvalósítható, hogy a technológiai folyamat során a töltőanyag a lehető legnagyobb mértékben megőrizze eredeti tulajdonságát, élvezeti és tápértékét, így kifejezetten annak állaga, íze és a konzerv minősége mindig kiváló legyen. Mindezt olyan konzervgyártási technológia révén, amely sajátossága, hogy a tartósításhoz nem használ tartósítószert, más mesterséges adalékanyagot, a tartósításhoz a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárást alkalmazza. A kiváló minőséghez szervesen kapcsolódik és a fejlesztés alapvető célkitűzését jelenti a maximális termékbiztonság megteremtése. Mindezt úgy, hogy a fentiekben specifikált minőségi paraméterekhez a lehető leghosszabb eltarthatósági tulajdonságok társulnak, ugyanakkor a konzerv gyártási folyamata idő- és költséghatékonyabban valósul meg.

A rövid cégprezentáció során Takács Viktor, a kft. cégvezetője azt is elmondta, hogy a fejlesztést közel 1,3 milliárd forintból – részben uniós támogatás igénybevételével – valósította meg a cég – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Katalin, a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára.

További díjazottak

Hajdú-Bihar megyében a Pharma Print Kft. a „Bonyolult megmunkálású betegtájékoztatók nemzetközi piacainak meghódítása” című pályázattal, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig az Ocular Soft Kft. a „Taupert Szemvizsgálat a XXI. század látásigényeire szabva” című pályázattal nyerte el a kitüntetést.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában