Helyi közélet

2017.11.08. 16:36

Fájdalmas búcsúzás egykori kollégánktól

Nyíregyháza - Döbbenet és érthetetlenség. Az ember csak áll és hitetlenkedik. Néhány napja még találkoztunk, beszélgettünk. Engem látogatott meg a kórházban, s most ő ment el. Elaludt, örökre.

Nyíregyháza - Döbbenet és érthetetlenség. Az ember csak áll és hitetlenkedik. Néhány napja még találkoztunk, beszélgettünk. Engem látogatott meg a kórházban, s most ő ment el. Elaludt, örökre. Fullajtár András újságíró barátunk, kollégánk november 7-én reggelre otthonában váratlanul elhunyt.

András Nagykállóban született 1951-ben. Az általános iskola elvégzését követően Nyíregyházára került. Leérettségizett, a katonáskodás után pedig elvégezte a Bessenyei György Tanárképző Főiskola földrajz-testnevelés szakát. Mint kézilabdás, közel került a sporthoz, így nem volt véletlen, hogy a városi stadionban kapott állást. Ezt követte a Fogyasztási Szövetkezetek Sz.-Sz.-B. Megyei Szövetsége (MESZÖV). Itt közel tizenöt éven keresztül volt sajtófelelős, illetve a helyi újság szerkesztőbizottságának a vezetője. Emellett számtalan országos és megyei lapnak volt a tudósítója.

A rendszerváltás után három évig vezette a Nyíregyházi Kézilabda Klubot. 1994-ben az induló Új Kelet megyei lapnál helyezkedett el mint újságíró, s később ő lett a főszerkesztő-helyettes. Az újság 1998-as megszűnésekor „igazolt át” a Kelet-Magyarországhoz. Itt elsősorban belpolitikai témákban, azon belül is a rendőrségi, bűnügyi tudósítások felelőseként vívta ki az olvasók és a vezetők elismerését. 2008-ig dolgozott a szerkesztőségünkben. Ezt követően sem szakadt el az újságírástól, szerkesztője volt a Start Vox Humana, tudósítója a Vám és Pénzügyőrség lapjának, és haláláig ő „vitte¨ a kelet-magyarországi régióval, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével foglalkozó Index-Kelet internetes újságot.

Elhivatottságát, szakmai felkészültségét számos kitüntetés és elismerés is fémjelzi.

Nehéz bármit is mondani, a búcsú szörnyű, a fájdalom mérhetetlen. Marad az együttérző emlék, a feleség, a két gyermek vigasztalása. Isten veled, András, köszönjük, hogy itt voltál velünk!

A volt kollégák nevében:

Dankó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában