Helyi közélet

2017.11.22. 10:43

Fél évszázados a kertvárosi iskola

Nyíregyháza - Tartalmas és szórakoztató programokat kínál a jubileumi héten a Könyök utcai intézmény.

Nyíregyháza - Tartalmas és szórakoztató programokat kínál a jubileumi héten a Könyök utcai intézmény.

Félszáz évvel ezelőtt kezdődött el a nevelő-oktató munka az egykori 7. Számú Általános Iskolában, amely később a Kertvárosi Általános Iskola nevet kapta, ma pedig a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményeként van anyakönyvezve.

– A 7. Számú Általános Iskola az 1967/1968-as tanévben kezdte meg működését a Bolyai téri új emeletes épületben, 1982-től a Könyök utcai tanintézetben folytatta munkáját. Ötven év egy intézmény életében jelentős korszak, és fontos azok számára, akik 25-40 éve részt vehettek az elmúlt idők munkájában, amely aktív életük gerincét adta. Ezért ez az évforduló számunkra személyes életélmény: egy kicsit az emberekről is szól, saját erőfeszítéseinket, szakmai eredményeinket, sikereinket is ünnepeljük – mondta el a jubiláló (tag)intézmény vezetője, Bákonyiné Kurucz Éva.

Észbontó versenyek, gála és bál

– Iskolánk családias légköre, a gyermekekkel, a szülőkkel, a kertvárosi emberekkel való jó kapcsolat máig megmaradt. A közös programok, kirándulások, a megmérettetések igazi közösséggé kovácsoltak bennünket – folytatta.

A félszázados születésnap tiszteletére egyhetes programsorozatot tartanak a kertvárosi iskolában november 20-26. között. Hétfőn ünnepélyes megnyitóval indult a jubileumi hét programja, kedden kézművesnap és táncház várta a diákokat, ma a sporté lesz a főszerep. Csütörtökön versenynap keretében rendezik meg az „Észbontó” komplex megyei versenyt, pénteken gálaműsorral ér véget a programsorozat a gyerekek számára. A hét záró rendezvénye a szülőket, volt tanítványokat, pedagógusokat is megszólító jubileumi bál lesz, amelynek teljes bevételét az iskolai játszóudvar felújítására fordítják majd. A jeles évforduló áthatja az egész tanév programját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában