Helyi közélet

2017.11.10. 15:28

Jogerős: 6 évre börtönbe mehetnek a gyermeküket sanyargató kislétai szülők

Kisléta, Nyíregyháza - Helybenhagyta a másodfokú bíróság a kislétai szülők büntetését

Kisléta, Nyíregyháza - Helybenhagyta a másodfokú bíróság a kislétai szülők büntetését

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a mai napon helybenhagyta a Nyírbátori Járásbíróság által 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette ügyében hozott ítéletet.

K. I. és B. I. vádlottat a bíróság egyenként 6-6 év börtönbüntetésre és 6-6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlottak élettársi kapcsolatban éltek Kislétán 5 kiskorú gyermekükkel együtt. 2014. márciusában kérték, hogy az akkor 11 éves kislányuk magántanulóként fejezhesse be a tanévet. A vádlottak az otthon lévő kislány részére nem biztosították a megfelelő élelmezést, a gyermek éhezett. A vádlottak arra hivatkozva, hogy a kislány bepisil és testvéreitől megeszi az ennivalót, 2014. októberétől lakóházuk spájzába zárták be. A fűtetlen, világítás nélküli, bútorozatlan helyiség magasan lévő ablakán az üveg ki volt törve, ajtaján belülről nem volt kilincs, kívülről lehetett retesszel bezárni. A spájz ajtaja függönnyel volt eltakarva, annak küszöbét – a vizeletszag kiszivárgásának megakadályozása céljából – anyaggal tömítették el. A vádlottak a sértett részére a helyiségben egy koszos matracot és egy bilit helyeztek el. A felgyűlt ürüléket a kislány úgy távolította el, hogy az ablakon keresztül kiöntötte.

A vádlottak a kislány részére az alapvető tisztálkodási lehetőséget, a napi élelmezést és folyadékfogyasztást nem biztosítottak, ennek következtében éhezett, rendkívüli módon lesoványodott, és elhanyagolt állapotba került.

2015. április 4-én a kislány a szemközti szomszédtól a spájz ablakán keresztül többször kért és kapott vizet, valamint cukrot. Április 13-án kikiabált az utcára, vizet kért. Egy arra gyalogosan közlekedő férfi meghallotta a kislány könyörgését, és az egyik szomszéddal értesítették a rendőrséget.

A vádlottak magatartásának a gyermek többi kiskorú testvérére is szemtanúja volt, akiknek egészséges erkölcsi fejlődését a szülők veszélyeztették.

Az ítélet jogerős.

- Dr. Toma Attila sajtószóvivő -


[related-post post_id="3540912"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában