Helyi közélet

2017.11.13. 10:48

Küldjön hírt! - Népművészeti fesztivált tartottak Kisvárdán

Kisvárda - 2017. november 10-én, 17. órától, tartottuk a IV. NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁLT a kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti téren.

Kisvárda - 2017. november 10-én, 17. órától, tartottuk a IV. NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁLT a kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti téren.

Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármesterének köszöntője után, felléptek és közreműködtek:

Felvidékről a Nagytárkányi TISZA NÉPDALKÖR, és a Kisgéresi SZŐLŐFÜRT CITERZENEKAR,

Kárpátaljáról érkezett Beregszászi KOSSUTH KÖZÉPISKOLA NÉPTÁNCEGYÜTTESE,

Székelyföldről érkezett Mikolai RÁKÓCZI KULTURÁLIS EGYESÜLET NÉPTÁNCCSOPORTJA,

Magyarországról érkezett csoportok a Tuzséri GARABONCIÁS NÉPZENEI EGYÜTTES és a Demecseri PENDELYES NÉPTÁNCCSOPORT.

A művészeti csoportok magas színvonalú produkciókkal szórakoztatták a 2-3 ezres publikumot. Rendezvényünk elérte célját, ami a magyar népművészet örökségeinek, pótolhatatlan értékeinek a legszélesebb körben való megismertetése, közönség előtti bemutatása, ifjabb nemzedékekre való áthagyományozása, kulturális értékeink ápolása, továbbá a Márton nap körül kialakult kulturális örökségeket, népi hagyományokat felelevenítése.

A program meghirdetői és rendezői voltak a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Várszínház és Művészetek Háza, a helyi Önkormányzat. A rendezvényt támogatták a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Köszönjük minden fellépő csoportnak, akik részt vettek a rendezvényünkön és minden kedves ellátogatónak, akik megnézték a műsorunkat és jelenlétükkel biztatták a csoportokat.

- Pribula László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában