Helyi közélet

2017.11.23. 11:29

Négy tenor a Vikárban

Nyíregyháza - A négy ukrán tenort pénteken a Vikár Sándor Zeneiskolában hallhatják a művészetkedvelők.

Nyíregyháza - A négy ukrán tenort pénteken a Vikár Sándor Zeneiskolában hallhatják a művészetkedvelők.

A lvovi Leon­Voci egy különleges, energikus vokális kvartett. Négy fiatal ukrán énekművész – Nazar Tatsyshyn, Roman Chava, Ihor Radvanskyi tenorok és Andriy Stetshkyi bariton – hozta létre, akiket nem elégített ki, hogy nemzetközi versenyeket nyertek. Széles repertoárjuk egyedülálló keveréke a legszebb áriáknak és a modern popdaloknak. Műsorukban francia, spanyol, olasz, lengyel, spanyol, angol és ukrán slágerek szerepelnek.

Zene, ami összeköt

Sokat koncerteznek külföldön, hazánkban is többször jártak már. Tavaly nyáron részt vettek a Bartók Plusz Operafesztiválon, decemberben pedig a Szent István Bazilikában adtak nagyszabású karácsonyi koncertet, a műsorban ukrán karácsonyi dalok mellett számos népszerű ünnepi dallam is felcsendült. A négy ukrán tenort november 24-én, pénteken 18 órától Nyíregyházán hallhatjuk, a művészek a Vikár Sándor Zeneiskolában lépnek fel. A „Zene, ami összeköt” elnevezésű eseményre a belépés ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában