Helyi közélet

2017.11.08. 12:41

Te hol teljesítenéd szívesen a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot?

Nyíregyháza - Közel húsz szervezet bemutatkozásával, nagyszabású Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) börzét tart ma a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület Nyíregyházán, a Korzó bevásárlóközpontban.

Nyíregyháza - Közel húsz szervezet bemutatkozásával, nagyszabású Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) börzét tart ma a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület Nyíregyházán, a Korzó bevásárlóközpontban. Az egész napos rendezvény mágnesként vonzza a megyénkbeli középiskolák diákjait, osztályközösségeit. – Civil szervezetünk 15 éves megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a fiatalkori önkéntességre, annak megismertetésére az ifjúsággal. Az IKSZ elindulása óta fogadóintézményként/koordináló szervezetként veszünk részt ebben a munkában, és igyekszünk sokrétű segítséget és lehetőséget felkínálni a fiataloknak annak érdekében, hogy az érettségizés feltételeként szabott félszáz órás szolgálatot ne egy kényszer diktálta, kötelező eseményként, hanem hasznos és örömteli elfoglaltságként éljék meg, munka közben jól érezzék magukat, tudással, munkatapasztalattal és élményekkel gazdagodjanak – nyilatkozta Bálega János, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke, majd hozzátette: a börze célja az idén is az volt, hogy a diákok, a pedagógusok, a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az IKSZ-el kapcsolatos lehetőségeikről, közelebbről megismerkedhessenek a fogadószervezetekkel és az ott végezhető feladatokkal. Az önkénteseket is toborzó házigazda civil szervezet „svédasztalán” éppúgy megtalálható az állatbarát fiatalokat tettre sarkalló kutyasétáltatás és állatgondozás, mint a fogyatékkal élő és ép gyermekek hasznos időtöltésének elősegítését célzó feladatok, a kisebb-nagyobb szervezési munkák, illetve felolvasás az idősek számára.

Az eseményen bemutatkozó szervezetek:

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat /TIT/ Jurányi Lajos Egyesülete, Most Élsz Egyesület, Élim Evangélikus Szeretetotthon, Fehérbot Sportegyesülete, Kontaktus Egyesület, Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Magyar Romák Társulási Egyesülete, Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér, Szent Kamill „Életet az Életnek” Közhasznú Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Egyesülete, Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete, Periféria Egyesület, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Human-Net Alapítvány, Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, Nyírségi Civil Egyesület, KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában