Helyi közélet

2017.11.03. 14:33

Záróvizsgát tettek a szakasszisztensek

Nyíregyháza - Az egészségügy országosan szakemberhiánnyal küszködik, de ezen belül is vannak olyan szakterületek, ahol nagy szükség van a speciális szaktudásra, ezért aneszteziológiai és műtős szakasszisztensek képzést indítottak el tavaly szeptember elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban.

Nyíregyháza - Az egészségügy országosan szakemberhiánnyal küszködik, de ezen belül is vannak olyan szakterületek, ahol nagy szükség van a speciális szaktudásra, ezért aneszteziológiai és műtős szakasszisztensek képzést indítottak el tavaly szeptember elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban. A Jósa András Oktatókórház pályázati támogatás nélkül szervezte meg a hiánypótló képzést olyan szakembereknek, akiknek a szakasszisztensi végzettségük hiányzik.

– Az 1100 órás képzés befejeződött, októberben pedig sikeres záróvizsgát tettek az aneszteziológiai és műtéti szak­asszisztens OKJ-s képzésekben részt vevők, tizenketten aneszteziológiai, huszonhatan pedig műtéti szakasszisztens bizonyítványt kaptak – tájékoztatta lapunkat Vitkai Éva sajtófőnök. – Az elméleti és gyakorlati oktatás fontosságát jelzi, hogy dolgozóink mellett más nagyvárosok kórházaiból, Debrecenből, Kisvárdáról, Miskolcról, Egerből, Kecskemétről és Budapestről is jelentkeztek hallgatók. Az oktatók főleg intézményünk kiváló szakemberei voltak, de vendég­előadóként a szakma neves képviselői is továbbadták tudásukat a résztvevőknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában