Helyi közélet

2017.12.27. 11:34

A pöpec balkányi tricikli

Balkány - Egyszerre lehet fékezni a trickli mindegyik kerekével.

Balkány - Egyszerre lehet fékezni a trickli mindegyik kerekével.

Mezei István bárszékben ülve tekert át Nagykállóba és Nyíradonyba. Nem csalás, nem ámítás! A kreatív ezermester addig bütykölt, amíg fél év alatt valóra váltotta fia ötletét.

– Mivel géplakatos a szakmám, így szeretek szerelni. Telente több ideje van az embernek böngészni a világhálót, az egyik ilyen este láttunk a mostanihoz hasonlító speciális háromkerekűt. Végül a fiam javasolta azt, amit 2014 márciusától szeptemberéig elkészítettünk. Mindenképpen az volt a törekvés, hogy érdekes legyen, ezért lett előre téve a két kerék – fejtegette Mezei István januárban. Szívesen példálózik a pedálos szerkezetéről, elvégre az alkotói folyamatban ő végezte a munka dandárját.

– A vázon és az ülésen kívül minden alkatrész beszerezhető a kerékpáros szaküzletekben. De pont ez benne a lényeg: egyedi a váz, az ülés pedig hajdanán bárszék volt. Nagyon kényelmes tekerni. Előfordult, hogy átkarikáztam vele Nagykállóba vagy Nyíradonyba. Sokan rokkantjárműnek nézték, pedig szimplán hobbiból készült. Olyan, mint a mountain bike: elöl három, hátul hat sebességet lehet vele váltani. Úgy csináltam, hogy egyszerre lehet fékezni mindegyik kerékkel.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában