Helyi közélet

2017.12.17. 10:07

A síneken ragadt egy autó, személyvonattal ütközött - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

A vasúti átjáróban elakadt egy személygépkocsi szombat reggel Ajakon, a Vasút utcában, ahol egy személyvonat a járműnek ütközött. A gépkocsiban utazók időben elhagyták a járművet, így személyi sérülés nem történt. A kisvárdai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a sérült járművet a szerelvényről leemelték, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Leszakadt egy villanyvezeték és egy alatta parkoló gépkocsira zuhant szombat reggel Csarodán, az Ady Endre utcában. Személyi sérülés nem történt. A vásárosnaményi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították, a helyreállítás idején hat fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

Több helyen a nagy mennyiségű csapadékvíz okozott gondokat szombaton, ahol a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk. Nyíregyházán, a Vezér utca egyik lakóházának pincéjében, Vásárosnaményban pedig a Táncsics utca egyik lakóházának alagsorában veszélyeztette a kazánokat és berendezési tárgyakat a negyven centiméter magas vízoszlop. Újfehértón, a Görgey Artúr és a Tokaji utcákban gyűlt össze nagyobb vízmennyiség, amely a közlekedést akadályozta. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzeteket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Tetőre borult egy kémény szombat délelőtt Mezőladányban, a Vörösmarty utca egyik lakóházánál, ahol a füstelvezető a tetőt beszakította. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a veszélyes épületelemeket eltávolították, valamint értesítették az önkormányzatot, akik a további beázás megszüntetéséről gondoskodtak. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában