Helyi közélet

2017.12.09. 16:04

Életnagyságú alkotást avatnak fel Tiszadadán

Tiszadada - Ismét a tiszadadai piactérre várnak a szervezők minden érdeklődőt ma 14 órára, az Adventi Szombatok Dadán címet viselő rendezvénysorozat első napjára.

Tiszadada - Ismét a tiszadadai piactérre várnak a szervezők minden érdeklődőt ma 14 órára, az Adventi Szombatok Dadán címet viselő rendezvénysorozat első napjára. Először is a község óriás adventi koszorújának feldíszítésében segíthetnek a rendezvényre látogatók, akik vihetnek magukkal házilag készült szalagokat, koszorúdíszeket is. Az alsó tagozatos iskolás gyermekek műsora 15.30 órakor kezdődik, utána pedig ünnepélyesen felavatják a „Magyar betlehem” címet viselő, közel életnagyságú szoborcsoportot. A Holló László-díjas szobrászművész, Boncsér Árpád által készített műalkotást megáldják és megszentelik a helyi egyházak vezetői, majd gyertyát gyújtanak. A református templomban 17 órakor jótékonysági hangversenyt rendeznek. Fellép a Nyíregyházi Cantemus Kórusintézmény Pro Musica Leánykara. Vezényel Szabó Dénes Kossuth–díjas karnagy. Bár a hangverseny ingyenes, a szervezők örömmel elfogadnak felajánlásokat: az adományokból defibrillátort szeretnének vásárolni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában