Helyi közélet

2017.12.05. 16:25

Fotók: Felújított szakasz az Ösvény utcán

Rozsrétszőlő - Autóval nem számít soknak 800 méter, egy perc körül lehet végighaladni rajta, azonban ez most az idei útfelújítások leghosszabb egybefüggő szakasza, amit Rozsrétszőlőben kedden adtak át a forgalomnak az Ösvény utcában.

Rozsrétszőlő - Autóval nem számít soknak 800 méter, egy perc körül lehet végighaladni rajta, azonban ez most az idei útfelújítások leghosszabb egybefüggő szakasza, amit Rozsrétszőlőben kedden adtak át a forgalomnak az Ösvény utcában.

– Harminckét éve lakom itt, azóta vártunk a köves út megépítésére. Most, hogy elkészült, végre nem kell cipőt pucolnunk, ha kiszaladunk a buszhoz, nem kell az utca végéről visszafordulnunk, mert a gyerek elesett és csupa sár lett. Valóra vált egy régi álmunk – árulta el az aszfaltburkolatot kapott Ösvény utca lakója, Képes Józsefné kedden délután, a 822 méter hosszú szakasz átadásán.

Elégedettek a kivitelezéssel

– A 122 milliós forintos beruházás része az idei nagyszabású munkának, melynek során hat utcában összesen 2143 méter út épült, további háromban pedig 1383 méteren állította helyre az utakat a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. November 30-áig mindenhol befejeződtek a munkálatok, ahol szükséges volt, ott cserélték, illetve kiépítették a csapadékvíz-elvezető rendszert, az útszegélyeket. A kilenc helyszínen összesen 395,4 millió forintos önkormányzati forrásból épültek és újultak meg az utak – ismertette dr. Kovács Ferenc polgármester.

– Volt olyan időszak, amikor minden nap többször csörgött a telefonom. Az Ösvény utcában élők hívtak, hogy jöjjek ki és nézzem meg, milyen áldatlan állapotok uralkodnak itt eső vagy hóolvadás után. Csak azt tudtam mondani, hogy folyamatban van az útépítés, de több akadályba is ütköztünk, magánterületek lógtak be a szabályozási szélességbe, a tulajdonviszonyok rendezése pedig időbe telt. Mihelyst ezeket elintéztük, megkezdődhetett a munka – mondta Vassné Harman Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője, s hozzátette: rendkívül elégedettek a kivitelezéssel.

Százmillió forint kátyúzásra

A NyírVV szakemberei az idén meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával közel harminc utcát és 17 ezer négyzetmétert állított helyre, melyre 100 millió forint állt rendelkezésükre. A helyreállított útfelületek listáját részben lakossági bejelentések, részben a társaság ellenőrzései alapján állították össze. A a megyeszékhelyen a munkálatok valamennyi városrészt érintették.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában