Helyi közélet

2017.12.21. 17:27

Időjárás-jelentés - 2017. december 21.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Délnyugat-Európa időjárását anticiklon alakítja, hatására napos és tartósan borult, ködös területek egyaránt előfordulnak. Kontinensünk északi részén frontok teszik változékonnyá az időjárást, a többnyire erősen felhős vagy borult idő mellett több helyen regisztrálnak esőt, havas esőt, havazást. Viszonylag enyhe az idő a Brit-szigeteken és Skandinávia területén is, Finnország egyes részein éjszaka is fagypont felett alakul a hőmérséklet. A Kelet-Európa időjárását meghatározó hidegörvény fokozatosan gyengül, de továbbra is felhős időt és elszórtan gyenge havazást okoz, többfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet napközben is. Péntek estig a Kárpát-medence a tőlünk nyugatra található anticiklon peremén helyezkedik el. Kezdetben nedves, majd változó nedvességtartalmú, több fokkal enyhébb levegő áramlik fölénk. Péntek este hidegfront éri el hazánkat.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a Dunától keletre főként havazás, a Dunántúlon inkább eső, havas eső. Éjszaka fokozatosan a keleti, délkeleti tájakra helyeződik át a csapadék, a Tiszántúlon reggelig havazásra számíthatunk, másutt már inkább eső, havas eső valószínű. Éjféltől előbb a Dunántúlon, majd a középső országrészben is csökken a felhőzet. Pénteken közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A Nyírségben vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. Az estére több helyen megélénkülő délnyugati szél éjszaka egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 4 és 8 fok között valószínű, de északkeleten 1, 3 fok is lehet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában