Helyi közélet

2017.12.21. 08:05

Jelentős a forgalomnövekedés a bevezető utakon

Nyíregyháza - A lerakódott égéstermék gyulladt be egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának a kéményében kedden délután Vaján, a Lahner utcában.

Nyíregyháza - A lerakódott égéstermék gyulladt be egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának a kéményében kedden délután Vaján, a Lahner utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Meghibásodott egy benki családi ház kandallójának kéménye, ezért az épület füsttel telítődött az esti órákban, a Táncsics utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók az égéstérből a tüzelőanyagot eltávolították, valamint a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Tiszavasváriban, a Víg utcában, a délutáni órákban, amelyben fűrészport tároltak. A hajdúnánási hivatásos és a város önkormányzati tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Rendőrségi hírek

A közúti balesetek megelőzése érdekében tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a vásárosnaményi rendőrök 2017. december 18-án. A prevenciós jellegű ellenőrzés elsődleges célja a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása volt. A rendőrök ellenőrizték a kerékpárok felszereltségét, melynek során segítő szándékkal hívták fel az érintettek figyelmét az esetleges hiányosságokra. Vizsgálták továbbá a láthatósági szabályok betartását, valamint a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan használatát.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2017. december 20-án 2 óra 45 perckor egy lengyel honosságú személygépkocsival közlekedő román állampolgár. Az ellenőrzést végrehajtó rendőrök megállapították, hogy a járművet a Schengeni Információs Rendszerben a lengyel hatóságok körözik. Az egyenruhások a külföldi férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsére előállították, a gépkocsit lefoglalták. A rendőrség a további eljárás során felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal.

Közlekedési hírek

- Nyíregyházán havazik, ezért különösen fontos, hogy a gépjárművezetők az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, s ne feledjék, hogy a szürkeségben, havazásban különösen fontos látni és látszani. Jelentős a forgalomnövekedés a bevezető utakon, a bevásárlóközpontoknál és a piacnál, a parkolás pedig a város területén ingyenes, egészen január 2-áig. Tegnap a 4-es számú főúton, Újfehértó és Téglás között történt baleset, ma reggel 6 óra 40 perckor pedig Nyírszőlős és Buj között ütközött össze két személygépkocsi a letaposott hótól síkos úton. Ez utóbbi esetben személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés idején váltakozó irányban haladt a forgalom a másodrendű úton - tájékoztatott Bordás Béla közlekedési tudósító.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában