Helyi közélet

2017.12.08. 11:50

Késsel és macsétával rendezték volna a családi viszályt a nyíregyházi parkolóban

Nyíregyháza - Börtönbüntetésre ítélték a késelő testvérpárt.

Nyíregyháza - Börtönbüntetésre ítélték a késelő testvérpárt.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt az elsőrendű E. R. vádlottat 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, a másodrendű E. A. vádlottat 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán.

– A megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett között családi viszály állt fenn, és ennek rendezése miatt tavaly április 9-én találkoztak Nyíregyházán, a Család utcai áruház mögötti parkolóban. A találkozó helyszínén E. R. egy késsel, E. A. egy macsétával kiugrott a gépkocsiból, és támadólag a sértett felé közeledtek, miközben megöléssel fenyegették. A sértett a támadás elől hátrálni próbált, de az elsőrendű vádlott utolérte és a késsel hasba szúrta. A másodrendű vádlott a macsétát fenyegetően a sértettel lévő két ember felé tartotta, hogy ne tudják a sértettet védeni. Eközben E. R. újra megszúrta a sértettet, ezúttal mellkason. A tanúk kiabáltak a vádlottakra, hogy ne öljék meg a sértettet. Amikor a járókelők felfigyeltek a kiabálásra, a két vádlott gépkocsival a helyszínről elhajtott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be – tájékoztatott dr. Toma Attila.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában