Helyi közélet

2017.12.19. 11:38

Koncert a jótékonyság jegyében Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Harmónia Kamarakórus ünnepi koncertjén páratlan összefogásnak lehetünk szem- és fültanúi.

Nyíregyháza - A Harmónia Kamarakórus ünnepi koncertjén páratlan összefogásnak lehetünk szem- és fültanúi.

A 17 éve alakult kórus számos fellépést tudhat maga mögött, nagyon sok elismerést kaptak, a tagokat pedig nemcsak a zene szeretete, de a baráti kapcsolatok is összekötik. Fontosnak tartják, hogy olyan településeken is megismertessék ezt a műfajt, ahol korábban nem örvendeztették meg kórusművekkel az ott élőket. Ezért adnak tavaszi, húsvéti, karácsonyi hangversenyeket több megyében, és sokszor a határ túloldalán is. Nagy megtiszteltetésben volt részük, amikor a NATO Katonai Orvostudományi Központjának meghívására énekelhettek a Magyar Tudományos Akadémián. A kórus, amelynek művészeti vezetője a kiemelkedő munkájáért kétszer is karvezetői díjjal elismert Nagy Péter, januártól a szoprán, basszus és tenor szólamokba várja azokat az énekelni vágyókat, akik egy jó hangulatú közösséghez szeretnének tartozni.

Szívből jövő adomány

Az idei adventi koncertsorozat utolsó állomásán a különleges hangulat, a varázslatos zenei élmény nagylelkűséggel is párosul, hiszen a hangversenyen befolyt adományokat a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthonnak ajánlják fel. Mindenkit várnak december 20-án 18 órától a Túróczy Zoltán Evangélikus óvoda és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola dísztermébe (Luther utca 20.), akik szeretnének elcsendesedni a karácsony előtti rohanásban. A zene segít ráhangolódni a legszentebb ünnepünkre, a szívből jövő adományozás pedig szebbé teszi azok életét, akik kapják, de legfőképpen azokét, akik adják.

KM


Elismerések

Már az első megmérettetésükön, a 2006-ban megrendezett minősítő hangversenyen arany fokozatot értek el, négy éve múlva ugyanott a Gála Kórus minősítést ítélte nekik a zsűri.

2012-ben egy prágai versenyen ezüst minősítést kaptak, egy év múlva Budapesten elérték az arany minősítést, majd 2014-ben Tiszavasváriban újra Gála Kórus minősítést kaptak.

Az idén novemberben a VII. Kállai Kettős Kórustalálkozón ismét arany minősítést kapott a kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában