Helyi közélet

2017.12.11. 10:46

Mikulásjárás Nyírbogáton

Nyírbogát - Szent Miklós emléknapja alkalmából, minden gyerek örömére, újra ellátogatott településünkre a várva várt Mikulás.

Nyírbogát - Szent Miklós emléknapja alkalmából, minden gyerek örömére, újra ellátogatott településünkre a várva várt Mikulás.

Lovashintón érkezett, csapatával bejárta a nagyközség utcáit, a járókelőknek szaloncukrot osztogattak. Az önkormányzat intézményei után az Egyesített Szociális Intézményben is megörvendeztették az embereket. Az idén minden 14 év alatti nyírbogáti gyermek kapott az önkormányzati Mikulástól egy gazdag, tartalmas csomagot, s mellé egy ajándékot: babát, kisautót, plüss állatot stb. Az óvodában és az iskolában nagy izgalommal készültek a fehér szakállú érkezésére. Folyamatosan lesték az ajtót a gyerekek, hogy mikor lép be a küszöbön a kedves vendég. Az ajándékhozó minden gyermekhez intézett 1-2 kedves szót, a gyerekek versekkel, énekekkel viszonozták a szeretetet. Este a Mikulás dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármesterrel ellátogatott a megyei gyermekvédelmi intézménybe is, ahol a gyerekek egy-egy vers vagy ének után szintén ajándékokat kaptak, majd megígérték: ezentúl is szót fogadnak, jól fognak viselkedni, hogy jövőre újra meglátogassa őket a nagyszakállú.

- Gulyás Jánosné, Nyírbogát -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában