Helyi közélet

2017.12.14. 16:58

Révész Bálint és dr. Szilassy Géza mellett kitüntették a Kutyafáját is

Nyíregyháza - Az idei utolsó közgyűlésen vettek részt a nyíregyházi képviselő testület tagjai.

Nyíregyháza - Az idei utolsó közgyűlésen vettek részt a nyíregyházi képviselő testület tagjai.

Advent idején a villogó fényű karácsonyfa mellett az idén utoljára rázta meg a kezdést jelző csengőt dr. Kovács Ferenc polgármester, aki a városi közgyűlés harminckét napirendi pontja előtt kitüntetéseket nyújtott át.

Kimagasló tevékenységéért, a megbecsülés és a tisztelet jeleként Révész Bálintnak a „Nyíregyháza Város Nívódíjat” adományozták.

– A Révész Cégcsoport napjainkban Magyarország és Európa egyik legmeghatározóbb fuvarozási, szállítmányozási és logisztikai szolgáltatója, a társaság tulajdonosa és első számú vezetője Révész Bálint. Nagyvállalatának alapköveit a nyolcvanas évek közepén rakta le. A dinamikus növekedés eredményeképpen mára a Révész cégcsoport öt legnagyobb cége több mint 600 munkavállalóval, 500 kamionnal, 200 ezer négyzetméter raktárkapacitással nyújt világszínvonalú szolgáltatásokat. A fuvarozási és szállítmányozási, valamint a logisztikai részleg egyik fő központja Nyíregyháza. Városunkban épült meg Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai bázisa. Révész Bálint mindig készen áll az új kihívások elé, aktív, közösségi ember. Számos ponton kötődik Nyíregyházához, nem csak a cégcsoport vállalkozásai révén, hanem az általuk nyújtott sport- és kulturális célú támogatásoknak, a társadalmi szerepvállalásnak köszönhetően is – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

Nyíregyháza Városért Bencs Kálmán-díjat vehetett át dr. Szilassy Géza, a Jósa András Oktatókórház Szeptikus Sebészeti és Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa, a Máltai Szeretetszolgálat városi szervezetének korábbi vezetője, a helyi vívósport alapjainak megteremtője. Bencs Kálmán-emlékéremmel illették a Kutyafája Közhasznú Egyesületet, melynek tagjai folyamatosan és számos módon segítik a külterületeken élő családokat, fiatalokat, szociális és közösségi tevékenységükkel nem csak ott segítenek, ahol erre szükség van, hanem példát mutatnak, közösséget építenek és erősítenek. Az elismerést Barzó László egyesületi vezető vette át.

A kormány jóváhagyta a „Fenntartható turizmusfejlesztés - a Helyőrségi Művelődési Otthon revitalizációja által" elnevezésű pályázati programot, így hamarosan elkezdődhet a 755 millió forintos beruházás, a tisztes összegből szeretnék felújítani az egykori tisztiklubot. Szintén elfogadták a közlekedési csomópontok fejlesztését előirányzó pályázatot, miáltal 685 millió forintból újulnak meg utak a Kertvárosban, az Érkertben és a Jósavárosban.

Dr. Kovács Ferenc polgármester bejelentette, hogy a Sóstói Múzeumfalut vezető dr. Szabó Sarolta megbízatása az év végén lejár. A pályázat kiírása után Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató javaslatát elfogadva az egyetlen pályázó 2020. december 31-ig további bizalmat kapott.

Béres Csaba (Jobbik) a külterületi – például a hosszúháti és a benehalmi – utak állagát kifogásolta hozzászólásában.

– Összesen 92 utat adtunk át 2013 óta. Tudjuk, hogy van teendő bőven, jövőre átlépjük a százas határt. Arra törekszünk, hogy minél több aszfaltozott út legyen Nyíregyházán – reagált a városvezető. Vassné Harman Gyöngyi (Fidesz) hozzátette: – Kérem, ha átmenetileg járhatatlanok a külterületi utak, a lakók jelezzék nekem, én pedig továbbítom az észrevételt a NyírVV-nek. A hosszú útátadási folyamat Salamonbokorban kezdődött, nemrég az Ösvény utca kapott aszfaltborítást az ott élők nagy örömére. Amint az időjárás engedi, folytatódik az útépítés a városban. Dr. Rákóczi Ildikó (Fidesz) a malomkertiek nevében megköszönte a napokban átadott kutyafuttatót.

Tartózkodás és nem nélkül, huszonkét igen szavazattal hagyták jóvá a Nyíregyháza-Debrecen együttműködési megállapodást, amit a két megyeszékhely vezetői pénteken írnak alá a hajdú-bihari városban. Lövei Csaba (Együtt) megjegyezte: – Ritkán mondok ilyet: gratulálok a polgármesternek, bár az időzítés érdekes, olyan, mintha belengené a kampány szele. Dr. Adorján Gusztáv (Fidesz) ekképpen tromfolt: – Az én lelkemet „örömzászló” lengi be. Egyébként a két város csak egyféleképpen rivalizáljon, a sport terén, hiszen a Szpari és a Loki nagy meccseket játszott egymással a futballpályán régebben. Halkóné dr. Rudolf Éva (Fidesz) történelmi jellegűnek minősítette a tervezett szerződést, amiből mindkét fél profitálhat hosszútávon. Nagy László (MSZP) is fontosnak és szükségszerűnek nevezte a paktumot, hozzátéve, hogy szerinte ha ez korábban születik, lehet, nem kellene 15 kilométerrel többet autózni a sztrádán Budapestre.

Tomasovszki Anita, a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság vezetője ajándékkiadvánnyal kedveskedett a képviselőknek. Dr. Adorján Gusztáv frakcióvezető zárszó gyanánt kijelentette:

– Ugyanilyen konstruktív és szeretetteljes tanácskozást kívánok az új esztendőben is a Fidesz-frakció nevében!

KM–LTL


Bővülő gyepmesteri telep

Ignéczi Csabáné, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője a gyepmesteri telep bővítéséhez szükséges összeg megszavazását kérte. Pró és kontra hangzottak el érvek, hozzászólások. Kiderült, hogy jelenleg közel 11 ezer bejelentett kutya van a városban, és közel 4 ezer a kóbor ebek száma, ami nagyon magas mutató. Kötelező önkormányzati feladatellátásról van szó, de szükségszerű a civil összefogás és a felelős kutyatartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában