Helyi közélet

2017.12.22. 10:52

Száz számítógép Szatmárba

Fehérgyarmat - A települési diszpécserek heti gyakorisággal tartják a kapcsolatot a résztvevőkkel.

Fehérgyarmat - A települési diszpécserek heti gyakorisággal tartják a kapcsolatot a résztvevőkkel.

Az Idősügyi Infokommunikációs Program keretében Fehérgyarmat adott helyet annak az átadó ünnepségnek, melynek keretében száz idős ember kapott számítógépet.

Az ünnepségen jelenlévő Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos elmondta:

– Az időseknek szóló programmal a kormánynak az a célja, hogy a korszerű infokommunikációs eszközök hozzájáruljanak az idősek életminőségének javításához, a családtagok idősgondozásból eredő terheinek csökkentéséhez, munkavállalásuk elősegítéséhez, a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítéséhez, továbbá új munkahelyek létrehozásához.

Dr. Tilki Attila a térség képviselője hozzátette:

– Polgármesterségem idején is volt egy sikeres idősügyi program, ennek is köszönhető, hogy Fehérgyarmat és térsége ebben a projektben is a kiválasztottak közé került.

A kormány döntése alapján a mai kor igényeinek megfelelően nagyszabású innovatív infokommunikációs fejlesztést hajtanak végre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányításával a hátrányos helyzetű településeken.

Településenként diszpécserszolgálatot alakítanak ki, melynek munkatársai skype-on keresztül napi, személyesen heti gyakorisággal tartják a kapcsolatot a résztvevőkkel – derült ki az átadáson.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában