Helyi közélet

2018.01.31. 16:15

A trend az esküvői torták terén is folyamatosan változik

Nyíregyháza - Lapunk Álompár esküvői kiállításán, amelyet február 10–11-én rendezünk meg a Continental Arénában, az érdeklődők a legújabb trendekkel ismerkedhetnek meg – legyen szó esküvői ruhákról, helyszínekről, virágokról, meghívókról, fotókról vagy tortákról.

Nyíregyháza - Lapunk Álompár esküvői kiállításán, amelyet február 10–11-én rendezünk meg a Continental Arénában, az érdeklődők a legújabb trendekkel ismerkedhetnek meg – legyen szó esküvői ruhákról, helyszínekről, virágokról, meghívókról, fotókról vagy tortákról. Ez utóbbi finomságokkal a Csekő cukrászda standjánál is találkozhatnak a házasulandók: a nyírbátori cég azért vesz részt a nagyszabású eseményen, hogy azoknak a pároknak is megmutathassák a kínálatukat, akikkel máshol nem tudnak találkozni.

Folyamatosan változó trendek

– Számunkra a január és a február a felkészülés időszaka: ilyenkor határozzuk meg, hogy a nyári szezonban milyen stílusú, színű, ízű tortákat ajánlunk a pároknak – mondta lapunknak Csekő Balázs társtulajdonos.

– A trend ezen a téren is folyamatosan változik, szinte minden évben jelennek meg új alapanyagok és új díszítőelemek, ezeket pedig nekünk is követnünk kell. Ami azonban változatlan: az egymáson lévő emeleteket statikailag is fel kell építeni, úgy, hogy az alsó elbírja a rajta lévőket, erre pedig nem minden tészta alkalmas; a tortáknál tehát nem csak a forma és az íz számít, de a méret és a súly is. Azt látjuk, hogy a párok számára az egyediség a legfontosabb szempont, sokan konkrét elképzelésekkel érkeznek hozzánk, de kikérik a véleményünket és el is fogadják azokat. Vannak, akik újságban vagy az interneten találtak rá álmaik tortájára, és azt kérik tőlünk – ilyenkor nem az elkészítés okoz gondot, hanem a szállítás: bizonyos torták ugyanis kizárólag ott készíthetők el, ahol később majd fel is szolgálják. Az esküvői kiállításokra általában tíz–tizenkét tortát készítünk el, és tapasztalataink szerint ezek között minden házasulandó megtalálja a neki tetszőt – mondta Csekő Balázs, akitől megtudtuk azt is: ma már nagyon ritka, hogy egy pár marcipánfigurát kérjen.

Citromsárga és lila

– Míg korábban nászpár nélkül szinte elképzelhetetlen volt az esküvő ékessége, ma már inkább az oldaldíszítés határozza meg a torta stílusát. De nem csak ez változott: hosszú éveken át a helyszín dekorációjának színvilágához igazodott a torta, mostanában ez kevésbé jellemző és a párok inkább az ő életükben jelentős szereppel bíró színeket kérik.

– A sokáig népszerű pasztell helyét egyre inkább átveszik az erősebb árnyalatok: az idén várhatóan a citromsárga és a mély lila lesz a trendi – mondja Csekő Balázs.

KM-SzA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában