Helyi közélet

2018.01.25. 13:17

"Akinek alacsony a nyugdíja, nem jelenti azt, hogy fusizott, adót csalt, csak fürdőbe járt"

Nyíregyháza - Bán András <a href="/nagy-ellenzeki-osszefogas-a-nyugdijcsokkentesert/3738876" target="_blank">„Nagy ellenzéki összefogás… – a nyugdíjcsökkentésért?”</a> című olvasói levelére szeretnék reagálni, mellőzve a pártpropagandát, ragaszkodva az objektivitáshoz, a valósághoz - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Bán András „Nagy ellenzéki összefogás… – a nyugdíjcsökkentésért?” című olvasói levelére szeretnék reagálni, mellőzve a pártpropagandát, ragaszkodva az objektivitáshoz, a valósághoz - írja olvasónk.

Már a cikk tartalma és a címe között is ellentmondás fedezhető fel, ugyanis a nyugdíjak kisebb vagy nagyobb mértékű emelése nem azonos a „nyugdíjcsökkentéssel”.

A kényszer nagy úr

A cikk írója egyértelműen a magasabb nyugdíjban részesülők táborához tartozik. A soraiból arra következtetek, hogy neki talán arányosan több Erzsébet utalvány is járt volna, mint akinek csak 40-50 ezer forint a nyugdíja. Higgye el, kedves András, hogy akinek kicsi a nyugdíja, az nem mind „fusizott, adót csalt, vagy fürdőbe járt”, ahogyan azt ön feltételezi, hanem lehet, hogy kénytelen volt minimálbérért dolgozni, esetleg közmunkában volt foglalkoztatva, vagy 55 éves korában elvesztette a munkahelyét.

Nagyon ötletes az 1000 és a 4000 tojás-értéket előállító nyugdíjak összehasonlítása is, de hamis, mert nem objektív. Ugyanis a különbséghez nagyban hozzájárulhatott az illető rendszerváltás kori helyzete, szerencséje vagy szerencsétlensége, nem utolsó sorban a nyugdíj felső határának eltörlése, illetve bármelyik rendszerben a „csókosok” anyagi előnyhöz juttatása.

A „kisnyugdíjasok” nevében, még ha én nem is tartozom közéjük, kikérem magunknak, hogy így ítéljék meg őket, illetve az ő helyzetüket.

- Egy nem kisnyugdíjas olvasó -


[related-post post_id="3738876"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában